Daria Kasatkina vant St. Petersburg Ladies Trophy. Foto: Shutterstock.

ATP og WTA Uke 11

av | 22 mars, 2021 - 01:05 | Aktuelt, Internasjonalt

Fire turneringer og to førstegangsvinnere - les mer om høydepunktene fra proff-tourene i uken som gikk.

ATP

Ukens største overraskelse stod Aslan Karatsev for. Den russiske 27 åringen sjokkerte en hel verden da han i februar debuterte i Australian Open som kvallikspiller og nådde semifinalen i sin aller første Grand Slam.

I helgens Dubai Duty Free Championships, en ATP 500, mottok russeren wildcard og endte opp med å vinne hele turneringen. I finalen nøytraliserte han Lloyd Harris fra Sør-Afrika med settsifre 6-3, 6-2.

Tittelen er Aslans første i karrieren og prestasjonen i Dubai beviste at sjokkresultatet i Melbourne ikke var et engangstilfelle.

Da Australian Open startet i februar var Aslan en ukjent spiller rangert nummer 114 i verden. Etter semifinalen i Melbourne og tittelen i Dubai er Aslan nå rangert nummer 27 i verden – bare to plasser bak Casper Ruud.

Fenomenet Aslan Karatsev. Foto: Twitter

Les mer om det nye russiske tennis-missilet her.

Ruud ute med ny skade

Den andre ATP-turneringen som ble spilt i uke 11 var Mexico Open, også den en ATP 500 turnering som ble spilt i badebyen Acapulco.

Casper Ruud kom inn som åttende seed i sin første turnering siden Australian Open. Snarøya mannen vant de to første kampene, men minutter før kvartfinalen mot andre seed Alexander Zverev (ATP 7) måtte nordmannen melde avbud pga en håndleddskade han hadde pådratt seg i runde to kampen mot Tallon Griekspoor.

Søndag kveld kom meldingen fra Ruud sitt management at nordmannen har trukket seg fra Miami Open og returnerer til Mallorca for å trene mot den kommende grussesongen.

Zverev tilbake på vinnersporet

Dermed slapp Zverev å spille kvartfinalen og fikk en relativt enkel oppgave med å slå Dominik Koepfer (ATP 54) i semifinalen.

Finalen ble dermed en liten Next Gen klassiker mellom Zverev og første seed Stefanos Tsitsipas (ATP 5).

Tsitsipas fikk tidlig kontroll i det første settet og ledet komfortabelt 4-1, før Zverev fant en ny gir og tok fem strake games, nok til å stjele det første settet 6-4.

På 5-4 i det andre settet fikk Zverev en matchball, men Tsitsipas brøt tilbake og tok settet til tie-break. Der ble Zverev igjen for sterk og vant 7-3.

Tittelen er 23 år gamle Zverev sin 14 i karrieren.

WTA

18 åring tok sin første tittel

WTA 500 turneringen St. Petersburg Ladies Trophy ble vunnet av hjemmefavoritten Daria Kasatkina (WTA 61) som slo en annen russer i finalen på søndag. Margarita Gasparyan (WTA 126) måtte trekke seg i finalen på stillingen 6-3, 2-1 til Kasatkina.

Tittelen i St. Petersburg er 23 år gamle Kasatkina sin fjerde i karrieren og andre for året.

Ukens siste proff-turnering var WTA 250 turneringen Monterrey Open i Mexico.

Finalen ble vunnet av den canadiske 18 åringen Leylah Fernandez (WTA 88) som tok sin første WTA tittel i sin unge karriere etter å ha slått den 10 år eldre sveitseren Viktorija Golubic (WTA 102) 6-1, 6-4 i finalen.

Leylah Fernandez under fjorårets Fed Cup. På søndag vant 18 åringen sin første WTA tittel. Foto: Shutterstock.

Neste uke starter Miami Open som er både en ATP Masters og en WTA 1000.

Opprinnelig skulle årets første Masters være stjernespekket med bl.a De Tre Store. Den siste superstjernen til å melde avbud er Serena Williams.

På herresiden vil turneringen i praksis bli en Next Gen Master. Les hvorfor.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv