Miami Open spilles på Hard Rock Stadium, en mil nord for Miami sentrum. Foto: Shutterstock.

Massefrafall i Miami Masters

av | 20 mars, 2021 - 10:08 | Casper Ruud, Internasjonalt

Årets første Masters turnering skulle bli en gjenforening med De Tre Store for første gang siden Australian Open i fjor. Istedenfor opplever turneringen en massemigrasjon.

Miami Open starter på onsdag og allerede lørdag morgen har 28 av Topp 100 spillerne trukket seg fra turneringen. Opprinnelig skulle Djokovic, Federer og Nadal alle delta, men i stedet har de meldt avbud på rekke og rad.

Blant de 28 Topp 100 spillerne som ikke deltar finner vi også Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Borna Coric og Nick Kyrgios.

Miami Next Gen Masters

Per nå er de åtte høyeste seeda spillerne:

 1. Daniil Medvedev
 2. Stefanos Tsitsipas
 3. Alexander Zverev
 4. Andrey Rublev
 5. Diego Schwartzman
 6. Matteo Berrettini
 7. Roberto Bautista Agut
 8. Denis Shapovalov

Alle frafallene har i praksis gjort årets Miami Open til en Next Gen Masters turnering da det er en overvekt av unge spillere i toppen. For å ta tittelen trenger de ikke å nedkjempe en av legendene – en litt lignende situasjon som US Open i fjor.

Interessant nok er det bare Medvedev og Zverev blant de Topp 8 i Miami som tidligere har vunnet Masters-turneringer. Tsitsipas vant ATP Finals i 2019, men har fortsatt ingen Masters-titler i sitt navn.

Spenningen i Miami har dermed skiftet fokus til hvem som kan ta tittelen. Blir det en av de unge som får sitt første store trofe, blir det en forholdsvis ukjent (Aslan Karatsev?) eller blir det den største favoritten, nummer to i verden, Daniil Medvedev, som stikker avgårde med trofeet?

Stor usikkerhet rundt Casper Ruud

Casper Ruud skal opprinnelig spille Miami Open der han i skrivende stund ligger an til å bli 17. – 19.seedet og vil motta bye i første runde.

Nordmannen deltok denne uken i ATP 500 turneringen Mexico Open hvor han måtte trekke seg fra kvartfinalen mot Alexander Zverev pga en håndleddskade. Skaden kan true deltakelsen i Miami.

Tennisekspert Ola Bentzen har uttalt seg følgende til Eurosport om situasjonen:

– Håndleddet er på mange måter mer kritisk enn andre deler av kroppen når det kommer til tennis. I verste fall er det snakk om operasjoner og sånn, men det er ikke vits å snakke så mye om det nå. Det blir en veldig negativ vinkling. Han er nok spent på dette her. Håndleddskader er nok topp tre når det kommer til alvorlighetsgrad av skader i tennis. Det kan være småtterier, men du har også spillere som har blitt satt ut i flere år med den type skader. Men vi er jo ikke der ennå, understreker Bentzen.

– Det som kan ligge og skurre litt i bakhodet er jo at en skade potensielt kan forstyrre inngangen til det som skal være hans beste del av sesongen.

Grussesongen starter i begynnelsen av april.

Fakta om Miami Open

 • En av to Masters turneringer som består av syv runder.
 • Er både en ATP Masters og en WTA 1000 turnering.
 • Alle 32 seeda spillere mottar bye i første runde. Startfeltet er derfor 96.
 • Regjerende mestre fra 2019 er Roger Federer og Ashleigh Barty.
 • 35 år gamle John Isner har vunnet en Masters i karrieren. Den kom i Miami i 2018 da han slo Alexander Zverev i finalen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Sensasjonen i Torino

Sensasjonen i Torino

Casper Ruud slo Andrey Rublev i sin aller største og viktigste kamp i karrieren.

Muguruza vant WTA Finals

Muguruza vant WTA Finals

Spanske Garbine Muguruza slo estlandske Anett Kontaveit i finalen av kvinnenes sluttspill i Guadalajara, Mexico.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv