Aslan Karatsev fra Russland har kommet fra ingenting og blitt en maktfaktor på ATP touren i løpet av et par måneder. Foto: Tennis Australia/Morgan Hancock.

Russisk rakett til topps i Dubai

av | 20 mars, 2021 - 16:42 | Internasjonalt

Og da snakker vi verken om Daniil Medvedev eller Andrey Rublev.

Aslan Karatsev – Lloyd Harris: 2-0 (6-3, 6-2)

Lørdagens finale av ATP 500 turneringen i Dubai stod mellom den 24 år gamle sør-afrikaneren Lloyd Harris (ATP 81) og 27 år gamle Aslan Karatsev (ATP 42) – russeren som skapte overskrifter verden rundt etter han som kvalik-spiller kom helt til semifinalen i årets Australian Open.

Mens Lloyd Harris måtte kvalifisere seg inn til Dubai, mottok Aslan wildcard. Begge ankom finalen uten en ATP tittel i beltet.

Drømme-ferden skutt ned av russisk missil

Sør-Afrikanske Lloyd Harris har hatt en drømmeuke i Dubai. Etter å ha vunnet to kamper for å komme seg inn i hovedturneringen, slo han ut første seed Dominic Thiem etter å ha ligget under 0-1 i sett. I tillegg slo han bl.a Kei Nishikori og Denis Shapovalov på vei til finalen.

Sensasjonen var allerede et faktum da finalebilletten ble sikret fredag kveld, god hjulpet av en dødelig serve.

Dessverre for Harris ventet en enda større sensasjon i finalen – Aslan Karatsev.

Lloyd Harris sin drømmeuke i Dubai fikk en brå slutt på lørdag. Foto: Shutterstock.

Eventyret Aslan fortsetter

Da Australian Open startet i februar var 114. rangerte Aslan en ‘ubetydelig’ faktor på ATP touren. Hele ni ganger hadde 27 åringen forsøkt å kvalifisere seg inn i en Grand Slam før han endelig klarte det i Melbourne i år.

Resultatet ble verdenshistorie da Aslan som første kval-spiller i Open æraen nådde semifinalen i sin Grand Slam debut. Verdensener og eventuell vinner i Melbourne, Novak Djokovic, måtte til for å slå ut Aslan som fikk med seg 745 ranking poeng og eksploderte inn i Topp 100.

Hans neste turnering var i Doha i forrige uke hvor han røk ut i runde to, men vant doubles-tittelen sammen med landsmannen Andrey Rublev – som han slo i fredagens semifinale i Dubai.

I lørdagens finale hadde Aslan kontroll fra start til slutt. Han brøt Sør-Afrikaneren tre ganger, holdt alle egne serve-games og vant kampen i strake sett.

Prestasjonen i Australian Open var ikke et one-hit-wonder. Russeren har kun blitt slått av Topp 5 spillere i 2021. Tittelen i Dubai er Aslans første i karrieren og de 500 ferske ranking poengene er nok til å skyve han opp til en foreløpig 27. plass, bare to plasser bak Casper Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv