Møter klassekamerat i Auckland

av | 11 januar, 2020 - 03:27 | Casper Ruud, Norsk

Trekningen for ATP 250 turneringen i New Zealand er klar: Casper Ruud møter Next-Gen kollega Ugo Humbert.

En uke før Australian Open starter er Casper Ruud på plass i New Zealands største by for å spille ASB Classic.

Motstanderen i første runde blir Ugo Humbert (ATP 56). Franskmannen var sammen med Ruud avgangselev i fjorårets Next-Gen i Milano, en turnering for de åtte beste spillerne 21 år-og-under. Likt som Ruud vant han også kun en av sine tre gruppematcher. Franskmannen var derimot den eneste som klarte å slå vinneren av turneringen – italienske Jannik Sinner.

Ruud og Humbert er begge født i 1998, noe som vil si at de ikke lenger kvalifiserer til Next-Gen.

ASB Classic starter på mandag. Fabio Fognini er toppseed. Nummer to er Denis Shapovalov, som Ruud risikerer å treffe i kvartfinalen.

– Antageligvis en av de tøffeste ATP 250-turneringene i løpet av året, sier Casper Ruud til Eurosport Norge på fredag.

Kamp mot klokken

Mange husker nok tilbake til 2018 da Ruud spilte kvalifisering til Auckland og kom seg inn i hovedturneringen etter å ha slått Tennys Sandgren i kvalfinalen. Dersom han vant den påfølgende kampen ville han ikke rekke å spille kvalifiseringen til Australian Open, noe som var et stort mål. Med to timers tidsforskjell til Melbourne, måtte et eventuelt tap også komme innen et visst klokkeslett, ellers ville Australian Open glippe.

Motstanderen i den spesielle kampen var Robin Haase, dengang ranket som nummer 43 i verden. Ruud vant det første settet overraskende 6-0 og Australia Open så ut til å glippe da nordmannen fikk matchball i det andre settet. Men skjebnen ville det annerledes. Først misset Ruud matchballen før han brøt seg selv med en dobbelt-feil og Haase klarte å snu -og vinne kampen.

Dermed nådde Ruud kvalifiseringen til Australian Open og etter tre seire debuterte han i sin aller første Grand Slam i karrieren. Nordmannen fulgte opp med å vinne første runde mot franske Quentin Halys. I runde to tapte han for Diego Schwartzmann.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv