Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Norges eneste tennisakademi legges ned

Etter nesten to år er det over for ProCourt Performance Center.

Foran skoleåret 2017/2018 ble det opprettet et nytt tennisakademi på Oslo Tennis Arena, ProCourt Performance Center. Tilbudet har vært en del av skolegangen for tennisspillere på Wang Toppidrett. Nå er det derimot over for tennisakademiet, som er det eneste i Norge.

– Ja, dessverre stemmer dette. Det er utrolig synd med tanke på hvor bra alt har fungert, og hvor positivt interessen har vært. Det er helt enkelt veldig leit og ødeleggende for spillerne her hjemme at det ikke blir en fortsettelse, sier leder for akademiet, Robert Gustafsson, til Tennis-Norge.

– Hva er årsaken for at ProCourt må legge ned?

– Jeg kan dessverre ikke gå inn på noen detaljer om det på grunn av slik situasjonen er. Offisielt er det økonomi, svarer Gustafsson.

Ved oppstarten i 2017 hadde akademiet 25 spiller og sju trenere, derav sju trenere ansatt på fulltid.

– Hensikten er å tilby et treningssted for unge norske spillere som ønsker å satse på tennis. Oslo Tennis Arena står bak og kom til meg for halvannet år siden og spurte om det var mulig å lage en god treningskultur, sa Christian Ruud til Tennis-Norge noen måneder etter oppstarten. Han var da med i spissen for akademiet sammen med Gustafsson, men har hatt permisjon fra jobben etter at Casper Ruud ble klar for Rafael Nadals tennisakademi.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.