Ruud slet ikke med hoften i oppkjøringen

Casper Ruud kjente til et gjentagende hofteproblem i første kvalifseringsrunde i Australian Open.

Nordmannen røk tirsdag ut allerede i første kvalifiseringsrunde av Grand Slam-turneringen Australian Open. Til Eurosport sa Ruud etter kampen at han kjente til et hofteproblem under kampen. Dette problemet utdypet unggutten til Tennis-Norge i et intervju før turneringen.

– Jeg har jo hatt litt problemer med den venstre hoften. I Paris fikk jeg en strekk på trening, som kom plutselig, og venstrehoften har vært et lite hinder. Den har et utsikkende ben på hoftebenet som kan være irriterende, sa Ruud til Tennis-Norge.

Problemfritt
20-åringen trodde likevel ikke at det skulle plage han noe særlig denne sesongen. Ruud håpte han hadde lært å holde problemet i sjakk.

– Det har vært en liten utfordring. Jeg har ikke hatt de tre siste månedene, sa Ruud i desember, og la til:

– Jeg har vært bedre til å håndtere det, og det gjelder å være flink, så jeg ikke får vondt. Det har vært en del småskader i 2018, litt vondt her og der, men det er vanlig i tennis, forklarer Ruud.

Til Eurosport fortalte Ruud derimot at han var litt i villrede når det kommer til å holde problemet borte.

– Jeg må nok bli litt flinkere til å håndtere den og vite litt bedre hva jeg må gjøre for å holde den i sjakk, sa Ruud til Eurosport.no etter tapet i Australian Open.

Ønske
Ruud sier i intervjuet med Eurosport at han ikke vil skylde på skaden for tapet, men den har vært med å skape trøbbel tidligere. Det å være skadefri er et stort ønske for Ruud i 2019.

– Å holde seg skadefri er viktigere enn hva vi tenker på. Det å føler at jeg ikke henger med på grunn av en skade er den verste følelsen. Jeg synes ikke skaden hindret meg i Roland Garros, der var det ikke vondt. I første runde av US Open føler jeg det hindret meg litt. Jeg hadde vondt selv om jeg gikk på smertestillende, sa Ruud til Tennis-Norge.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788