Casper Ruud

Casper Ruud fikk drømmemotstander i første kvalifiseringsrunde

Casper Ruud har slått motstanderen i første kvalifiseringsrunde i Australian Open to ganger tidligere.

20-åringen har på papiret fått en svært god trekning i første kvalifiseringsrunde i Grand Slam-turneringen Australian Open. Ruud møter nemlig Henri Laaksonen.

Duoen møttes senest i sesongåpningen i forrige uke første nyttårsdag. Da vant Ruud 6-3, 6-4 over sveitseren, som opprinnelig er fra Finland. Også i kvalifiseringen til Indian Wells i 2018 vant nordmannen over Laaksonen i to sett med 6-1, 6-4.

Laaksonen er for øyeblikket rangert som nummer 166 i verden. I august 2017 var 26-åringen nummer 93 i verden, noe som er hans høyeste plassering i karrieren. På samme tid fikk han direkte innpass i Wimbledon og US Open, og det er de to eneste Grand Slam-turneringene han har vært på hovedtablået. Laaksonen har dermed aldri tatt seg videre fra en Grand Slam-kvalifisering.

Skulle Ruud ta seg videre fra første kvalifiseringsrunde i Melbourne venter vinneren i oppgjøret mellom Facundo Bagnis, nummer 153 i verden, og Tobias Kamke, nummer 213 i verden. Begge har tidligere vært rangert topp 65 på rankingen. Bagnis har en gang tidligere feid Ruud av banen i en tenniskamp med 6-1, 6-2. Det skjedde på grus i 2017.

I en eventuell kvalifiseringsfinale er det fire mulige motstanderne for Ruud: Cem Ikel (252), Egor Gerasimov (157), Joao Domingues (225) og Constant Lestienne (143).

Oppgjøret i første kvalifiseringsrunde mot Laaksonen spilles tirsdag morgen norsk tid, trolig mellom klokken 08.00 og 11.00. Det er kamp nummer fem på bane tre.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788