Casper Ruud var trygg og solid i sin første kamp i Miami Masters. Foto: Discovery.

God start i Miami

av | 25 mars, 2023 - 01:32 | Aktuelt, Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Ilya Ivashka (ATP 80) i runde to av Masters turneringen i Miami hvor han i fjor nådde finalen.

Casper Ruud – Ilya Ivashka: 2-0 (6-2, 6-3)

Dagens kamp gir nytt håp om at 2023 formen omsider er i anmarsj for Casper Ruud som ankom Miami med en fasit på fire kampseirer på fem turneringer så langt i år

Fredagens motstander, Ilya Ivashka fra Belarus, spilte ingen god kamp. I tillegg var Ruud trygg og stabil – og dermed sikret nordmannen en enkel og komfortabel seier med 6-2, 6-3 på 90 minutter.

Nordmannen forsvarer en finaleplass fra i fjor. Det var her i Miami at Ruud nådde sin aller første ‘Big Title’ finale i det som endte opp med å bli et spektakulært 2022.


Ilya Ivashka (ATP 80) var sjanseløs mot Ruud. Foto: Shutterstock

Trygg Topp 10

Nordmannen har hatt en kjedelig start på 2023 sesongen. Før Miami Open var fasit fire seire på fem turneringer. Det er ikke ideelt for en Topp 5 spiller.

Altfor mange dårlige spillere har fått lov til å slå Ruud i 2023 og hans Topp 5 skalp har vært på billigsalg. Det er langt ifra noen krise enda og grussesongen er like rundt hjørnet.

Den dårlige starten på sesongen betyr at Ruud ikke har sanket poeng i en periode hvor han hadde lite og ingenting å forsvare. Det legger press på nordmannen.

Ruud startet Miami Open med 5560 innspilte poeng de siste 12 måneder. 3800 av disse stammer fra fire turneringer (French Open, US Open, Miami Open og ATP Finals).

Snarøya-mannen risikerer å falle noen plasser fra sin nåværende fjerdeplass på verdensrankingen, men mye skal gå i feil retning for at nordmannen ikke er Topp 10 når French Open starter 28. mai.


Center Courten i Miami Open settes opp inne i Hard Rock Stadium som til vanlig er hjemmebanen til NFL laget Miami Dolphins. Fredagens Ruud kamp ble spilt på anleggets nest største bane; Grandstand. Foto: Shutterstock.

Kurs mot Sinner

I neste runde venter Botic van de Zandschulp (ATP 32). I fjerde runde kan Ruud møte Alexander Zverev.

Dersom Ruud når kvartfinalen, venter mest sannsynlig Jannik Sinner. Det kan raskt bli den tøffeste kampen så langt i 2023 for nordmannen.


Når Sinner the Winner har dagen, er han en av verdens beste tennisspillere. Italieneren og Casper Ruud kan møtes i kvartfinalen i Miami. Foto: Shutterstock.

Les mer:

Kong Carlos

Casper Ruud nådde sensasjonelt fire store finaler i 2022, henholdsvis French Open, US Open, ATP Finals og Miami Masters. To av dem ble tapt til den spanske tenåringen Carlos Alcaraz som i løpet av fjoråret fullførte sin profeti som den neste Rafael Nadal.

Spillestilen er annerledes, men det er store likheter på dedikasjon, talent, sult og rå kraft. I tillegg til at de begge er spanske.

Carlos Alcaraz ble verdensener for første gang etter han vant US Open i fjor, men skadeplager i etterkant hindret spanjolen fra å delta i både ATP Finals og Australian Open.


I Madrid Open ifjor slo Carlos Alcaraz både Rafael Nadal og Novak Djokovic på sin vei til tittelen. Da han vant US Open noen måneder senere ble han verdens beste tennisspiller. Foto: Shutterstock.

380

Etter Novak Djokovic vant Australian Open i januar var han tilbake som verdensener og rakk å slå verdensrekorden (uavhengig av kjønn) til Steffi Graf med total antall uker som nummer 1 i verden. Serberen har nå vært verdensener i totalt 380 uker.

I mellomtiden har unge Kong Carlos returnert til ATP touren. 19 åringen gjenerobret verdenstoppen etter han vant forrige ukes Indian Wells. Spanjolen er tittelforsvarer i Miami og storfavoritt til å gjennomføre en Sunshine Double; å vinne Indian Wells og Miami Open etter hverandre.

912

Uten sjans til å forsvare fjorårets Indian Wells finaleplass, falt Rafael Nadal for første gang siden 2005 utenfor Topp 10. Etter 912 sammenhengende uker som en Topp 10 spiller tok det slutt for ‘El Nino’. Det er verdensrekord.

Da Nadal entret Topp 10 i april i 2005 var Carlos Alcaraz 1 år gammel.


Arvtageren: Carlos Alcaraz er en protesje av Rafael Nadal. Foto: Twitter

Kan bli identisk finale

Seedingen i Miami er som i Indian Wells: Carlos Alcaraz (1), Stefanos Tsitsipas (2), Casper Ruud (3), Daniil Medvedev (4).

Alcaraz og Medvedev er de to beste spillerne på touren akkurat nå. Til sammen har de vunnet fem av årets turneringer og møttes senest i finalen av Indian Wells.

Hvis de begge holder seg like skarpe i Miami vil de høyst sannsynlig møtes på ny – i finalen neste søndag.


Daniil Medvedev vant tre titler på tre uker tidligere i år. Foto: Shutterstock.

Fjorårets Soldronning ute

På kvinnesiden har verdensener Iga Swiatek trukket seg fra Miami Open pga en ribbein skade. Den polske jenta vant både Indian Wells og Miami Open i fjor.

Under årets Indian Wells ble Swiatek slått ut i semifinalen av Elena Rybakina – som endte opp med å vinne turneringen. I finalen slo hun Aryna Sabalenka, belarusseren som vant Australian Open i januar.


Iga Swiatek har trukket seg fra Miami Open pga ribbein skade. Her fra fjorårets pressekonferanse etter tittelen var i boks prestasjonen Sunshine Double var et faktum. Foto: Shutterstock.

Indian Wells og Miami Open er de eneste Masters turneringene som består av syv runder. Alle 32 seedete spillere mottar bye i første runde og startfeltet er 96 herrer og kvinner ettersom begge er parallelle ATP og WTA turneringer.

Antall spillerne mottar er lik som i andre Masters 1000 og WTA 1000.

Ingen Eikeri i Miami

Ulrikke Eikeri (WTA Doubles 57) og makkeren deltok i Indian Wells, men røk ut i første runde. Nordstrand spilleren deltar ikke i Miami.

Les mer:

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv