Små marginer i et høydramatisk tie-break hindret Viktor Durasovic å slå den den nesten 300 plasser høyere rangerte Laslo Djere. Foto: Discovery+/Eurosport.

Davis Cup: Norge avhengig av tre strake seire

av | 3 februar, 2023 - 23:20 | Norsk

Denne helgen tar Norge imot Serbia i Oslo Tennisarena for å spille om en plass i Tennis VM for herrer.

Norge – Serbia etter 2/5 kamper: 0-2

  • Andreja Petrovic – Miomir Kecmanovic: 0-2 (1-6, 3-6)
  • Viktor Durasovic – Laslo Djere: 1-2 (3-6, 6-4, (8)6-7)

Vinneren av helgens Davis Cup oppgjør mellom Norge og Serbia går direkte til sluttspillet Davis Cup Finals, også kjent som Tennis VM for herrer.

Serbisk overmakt

Formatet i helgens Davis Cup oppgjør er som vanlig best-av-fem-kamper; fire singles og en doubles. Etter fredagens to kamper er stillingen 2-0 til Serbia, som betyr at Norge er avhengig av å vinne alle tre kampene på lørdag for å gå seirende ut av oppgjøret.

Den oppgaven blir enda verre ettersom Casper Ruud i år ikke er med i Davis Cup. Snarøya-mannen har prioritert trening og restitusjon og vil ikke spille turnering igjen før ATP 500 Acapulco som starter 27. februar.

Heller ikke Serbia stiller med sin største stjerne, Novak Djokovic, men Team Serbia har likevel tre Topp 100 spillere i troppen: Miomir Kecmanovic (ATP 34), Filip Krajinovic (ATP 56) og Laslo Djere (ATP 65).

Råsterk Durasovic

Tidligere Norgesmester Andreja Petrovic, med en ATP ranking på 1265, tapte første kamp 6-1, 6-3 til Serbias beste spiller Miomir Kecmanovic (ATP 34).

I den andre kampen ble vi vitne til Viktor Durasovic (ATP 362) spilles en av sine aller beste kamper gjennom karrieren, selv om det endte med tap i et avgjørende tie-break mot Laslo Djere (ATP 65).

Nordmannen tapte det første settet 6-3, men slo tilbake i det andre settet. Etter å ha avverget en tidlig break-ball, brøt Durasovic den nesten 300 plasser høyere rangerte motstanderen opp til 4-3 og holdt resterende serve-games for å ta settet 6-4.

Durasovic startet det avgjørende settet med å bryte motstanderen og fikk to sjanser til å dobbel-bryte opp til 3-0. Med små marginer avverget serberen og kvitterte med å ta tilbake bruddet og jevne ut scoren til 2-2.

Fra å ha ledet 2-0, gikk scoren til 2-5 og Djere fikk sjansen til å serve inn kampen på 5-3. Men Durasovic brøt tilbake i grevens tid, holdt til 5-5 før spillet til slutt endte i tie-break.

Durasovic jobbet seg frem til matchball på 6-5, men Djere avverget. Deretter var det Durasovic sin tur til å redde to match-baller. Da serberen fikk den tredje, tok han vare på sjansen og vant tie-breaket 10-8.

Avgjøres lørdag

Norge har nå en stor oppgave foran seg og er avhengig av å vinne alle tre kampene på lørdag.

Norge – Serbia er Norges åttende strake hjemme-oppgjør i Davis Cup. Rekorden på ni deles av Japan, Russland og Luxembourg.


Grafikk: Norges Tennisforbund.

Veien til VM

Til sammen 12 nasjoner skal i løpet helgen kvalifisere seg til Tennis VM. Fra før av er fjorårets Davis Cup Finals finalister Australia og Canada allerede kvalifisert sammen med wildcards Italia og Spania.

Davis Cup Finals foregår i to etapper. Fra grupperundene i september avanserer åtte lag videre til finalene som spilles i Malaga i november.

– 2022-finalene var kanskje de mest vellykkede noen gang med fantastisk tennis så vel i gruppefinalene som i Final 8. Finalen i Malaga ble en fantastisk avslutning på Davis Cup-året. Canada vant troféet for første gang etter å ha slått Australia ( i finalen), skriver presidenten i De Internasjonale Tennisforbundet ITF, David Haggerty, i en pressemelding i anledning helgens Davis Cup.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv