Barbora Krejcikova server for tittelen i Paris. Foto: Eurosport.

Tsjekkisk ‘ukjent’ kvinne vant Roland Garros

av | 12 juni, 2021 - 17:53 | French Open, Internasjonalt

Barbora Krejcikova slo Anastasia Pavlyuchenkova i kvinnefinalen i French Open.

Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova: 2-1 (6-1, 2-6, 6-4)

Kvinnenes French Open finale på lørdag stod mellom russiske Anastasia Pavlyuchenkova, rangert nummer 32 i verden – og tsjekkiske Barbora Krejcikova, nummer 33 i verden i single og nummer 7 i doubles.

Fra 250 til 2000 på 14 dager

Tsjekkeren vant for nøyaktig to uker siden sin aller første WTA tittel, en WTA 250 i Strasbourg. 14 dager senere kunne hun sensasjonelt løfte trofeet i en av de aller største og mest prestisjefulle turneringene i verden; Roland Garros, også kjent som French Open.

I søndagens finale var den tsjekkiske kvinnen noen hakk bedre enn sin russiske motstander, som etter å ha tapt det første settet, slo tilbake og vant det andre 6-2.

I det avgjørende settet ble tsjekkeren for sterk, og til tross for litt slurv og tre tapte matchballer, kunne Krejcikova juble da ballen fra russeren seilte over nettlinjen på den fjerde matchballen.

– Idag vil jeg bare være glad, sa Krejcikova etter kampen. Foto: Eurosport.

Kan kopiere 21 år gammel bragd på søndag

French Open 2021 er langt ifra over for Barbora Krejcikova som på søndag spiller doubles-finalen sammen med sin landskvinne Kateřina Siniaková. Sammen er de andre-seedet.

Motstanderne blir fjorårets polske singles vinner Iga Swiatek og den amerikanske doubles-spesialisten Bethanie Mattek-Sands,

Forrige gang en spiller vant Roland Garros trofeet i både singles og doubles, var den sommeren Norge som fotballandslag var i et mesterskap.

Den rekorden er 21 år gammel.

Finale-taper Anastasia Pavlyuchenkova har vunnet 12 singles-titler i sin karriere og vært rangert nummer 13. på sitt berste. Før søndagens finale var en kvartfinale hennes beste resultat i en Grand Slam. Foto: Eurosport.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv