Casper Ruud og serbiske Miomir Kecmanovic er kompiser og foretrukne doubles-partnere på ATP touren. Foto: Eurosport/Discovery+.

Doubles-tap i Paris

av | 3 juni, 2021 - 15:02 | Casper Ruud, French Open

Casper Ruud fikk en kort doubles-karriere i årets Roland Garros.

Casper Ruud/Miomir Kecmanovic – Tennys Sandgren/Austin Krajicek: 0-2 (5-7, 1-6)

Casper Ruud spilte sammen med sin serbiske makker Miomir Kecmanovic første runde av doubles i Roland Garros på torsdag. Motstanderne var det amerikanske makker-paret Tennys Sandgren og Austin Krajicek.

Det første settet var jevnt før amerikanerne fikk snappet til seg settet på slutten med 7-5.

I det andre settet ble amerikanerne overlegne og vant velfortjent 6-1.

Dermed er Ruud ute av doubles i årets French Open/Roland Garros.

Påfallende navn i sportverdenen

Den globale poker-boomen i starten på 2000 tallet ble i stor grad kreditert til en serie hendelser i 2003 da en amatør ved navn Chris Moneymaker vant VM i poker.

Chris Moneymaker vant Poker VM i 2003. Foto: PokerStrategy.

Det påfallende navnet og eventyrhistorien som endte i et lass med dollarbunter på bordet foran en ung Moneymaker ble forsterket da problemer ved Superbowl det året førte til at flere TV kanaler viste Poker VM enn vanlig. Dermed fikk millioner med amerikanere med seg den artige historien, og mange tenkte nok at ‘Det kan jeg også gjøre’.

Det ble starten på Poker-boomen – som også kom til å prege Norge i årevis.

Usympatiske Tennys

Tennisverdenen fikk smake på en lignende historie, men komplett annerledes utfall da Tennessee-mannen med det påfallende navn Tennys Sandgren kom ‘fra intet’ til å nå kvartfinalen av Australian Open i 2018.

Istedenfor et hysteri ala Moneymaker i 2003, ble Tennys sitt tennis-eventyr kjapt overskygget av negativitet da en nærmere titt på hans sosiale media-profil avslørte primitive og usympatiske synspunkter.

Tennys fikk et gigantisk PR problem, men kritikken ebbet etter hvert ut, uten at Tennys kom med en veldig overbevisende unnskyldning.

Det var derfor litt rart å bevitne en situasjon som oppstod under torsdagens double-kamp mellom Tennys og hans amerikanske makker – og Ruud/Kecmanovic.

Under et poeng hvor Tennys ble presset hardt ut på siden og tapte poenget, brukte han overdrevent lang tid på å klage, sutre og gestikulere til linjedommeren som han mente satt i veien og ødela poenget hans. Situasjonen kan sammenlignes med at en spiller klager på dommeren for å sitte for høyt i stolen sin og skygge for solen.

Her kjefter Tennys Sandgren på linjedommeren for å ‘være i veien’. Foto: Eurosport/Discovery+.

Hvorfor doubles?

I diverse medier og kommentarfelt har det blitt stilt spørsmål hvorfor Ruud i det hele tatt spiller doubles, og om det ikke forstyrrer hovedmålet hans, singles.

På et generelt grunnlag kan vi i Tennis Norge si at doubles-spill ikke representerer en stor fare for fysisk utmattelse og akkumulasjon av skader, da det er en mindre anstrengende form for tennis. Spillerne må uansett trene på dager der de ikke har kamper.

I turneringer er det to typer spillere som deltar i doubles; profesjonelle doubles-spillere som sin karriere er å spille doubles – og høyt rangerte singel-spillere som benytter anledningen til å ‘få trent’ underveis i turneringer.

Doubles er en en sosial aktivitet samtidig som det er god trening, spesielt på volley og nettspill.

Økonomisk er det også appellerende å spille doubles. Ruud og Kecmanovic får med seg nær 55.000 kroner hver for å tape i første runde.

Historier: Doria Hart vant tre Wimbledon-trofeer på en dag. Les mer om fenomenet Boxed Set her.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv