Casper Ruud slo Ugo Humbert (ATP 41) i kvartfinalen i Hamburg Open. Foto: Shutterstock.

Ruud i ny semifinale

av | 25 september, 2020 | Casper Ruud, Norsk

Grusfesten fortsetter i Hamburg.
Casper Ruud – Ugo Humbert: 2-1 (7-5, 3-6, 6-1)

Første og forrige gang Casper Ruud var i semifinalen av en ATP 500 turnering var i Rio de Janeiro i februar 2017. Den gang var Ruud rangert på 200 tallet og hadde fått wildcard inn i Rio hvor han sensasjonelt tok seg til semifinalen – en prestasjon som ble Ruud sitt internasjonale gjennombrudd. Slik reagerte han den gang.

Fredag ettermiddag, tre og et halvt år etter Rio – ble Ruud på ny klar for en ATP 500 semifinale etter han slo Ugo Humbert (ATP 41) 2-1 i kvartfinalen av Hamburg Open.

Ruud og nordmannen traff hverandre senest i ATP 250 turneringen i Auckland i januar hvor franskmannen vant oppgjøret – og til slutt hele turneringen.

Iskald

Det første settet ble en jevn batalje der nøkkel-gamet kom da Ruud skulle serve for å holde seg inne i settet på 4-5. Nordmannen reddet to settballer og var innom seks deuce (40-40) før han reddet seg inn til 5-5.

Skuffelsen over de tapte mulighetene bet seg fast i franskmannen som selv ble brutt i neste game. Ruud tok så vare på sjansen sin og servet inn det første settet til 7-5.

Det andre settet inneholdt kun et serve-brudd som gikk til franskmannen som servet inn til 6-3.

I det avgjørende tredje settet var Casper Ruud iskald og høynet nivået ytterligere. I en imponerende forestilling brøt han franskmannen to ganger og var nær å stjele samtlige games før han til slutt servet inn settet 6-1 og kampen 2-1 med settsifrene 7-5, 3-6, 6-1.

Andrey Rublev

I semifinalen venter Andrey Rublev (ATP 14). Russeren har møtt Ruud en gang tidligere i ATP sammenheng og det var nettopp i Hamburg i fjor hvor han slo nordmannen i tre sett. De to spillerne møttes også tidligere i år i Dominic Thiem sin private turnering i Kitzbühel. Også da vant Rublev.

Semifinalen Casper Ruud – Andrey Rublev går ca kl 13:30 på lørdag.

Andrey Rublev (ATP 14) er Ruud sin semifinale-motstander på lørdag. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv