Konstituert generalsekretær Aslak Paulsen under lørdagens forbundsting.

Økt innsyn, men ingen ekstern gransking av Norges Tennisforbund

av | 20 juni, 2020 - 20:10 | Aktuelt, Norsk

Et overveldende flertall av medlemmene sa nei på lørdagens forbundsting.

I kjølvannet av tidligere generalsekretær Alexander Kjærs avgang den 1.mai ble Norges Tennisforbund utsatt for en svertekampanje fra anonyme kilder på nettet som igjen utløste en storm av kritikk mot forbundet.

Som en konsekvens av uroen fremmet bl.a Oslo og Holmenkollen Tennisklubb et forslag om en ekstern gransking av Norges Tennisforbund. Forbundet på sin side stilte seg positiv til forslaget og innkalte til et ekstraordinært tennisting hvor spørsmålet skulle behandles.

På lørdag ble det direktesendte tennistinget gjennomført i Oslo Tennisarena hvor forslaget til ekstern gransking ble nedstemt av et overveldende flertall. 54 stemte ned forslaget og kun to stemte for. To fremmøtte valgte å avstå fra å stemme.

Istedenfor ble det vedtatt med 44 mot 6 stemmer å opprette en kontrollgruppe bestående av representanter fra ulike tennisklubber i landet – som skal gå gjennom forbundets økonomiske drift og prioriteringer de siste årene.

Forbundstinget ble direktesendt på Youtube.

NTF-presidenten: – Vi har forbedringspotensiale

En ekstern gransking ville betydd at NTF måtte engasjert et selskap tilsvarende PWC, noe som ville ha påført forbundet betydelige kostnader. At et overveldende flertall på tennistinget mener det er helt unødvendig kommer som en stor lettelse for president Lars Gjerdåker.

– Jeg er fornøyd med tennistinget som sier tydelig at det ikke trengs gransking. Jeg er også fornøyd med at tennis-klubbene viser engasjement og er villig til å gjøre den jobben som nå trengs for å løfte norsk tennis igjen, sier Gjerdåker til Tennis Norge.

Kan dere nå legge uroen bak dere og starte prosessen med å gjenoppbygge tilliten?

– Absolutt. Den diskusjonen som har vært i pressen i det siste, om at det skal være økonomiske misligheter eller noe annet muffens i Norges Tennisforbund, den er nå lagt fullstendig død.

– Men så er det slik at vi har forbedringspotensial. Det er noe vi er veldige tydelige på og som vi nå skal få hjelp med gjennom arbeidsgruppen.

Under uroen åpnet tennisforbundet opp dørene og arkivskapene sine til store riksmedier som VG og NRK uten at det ble avdekket noe mislighold.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv