Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ulrikke Eikeri klar for sensasjonell finale i større turnering: – Er fryktløs

Ulrikke Eikeri presterer bedre enn noensinne.

Den norske 26-åringen ble lørdag overraskende klar for finalen i 100.000-dollarsturneringen i Contrexeville. Eikeri har aldri tidligere vunnet en kamp på nivået. Nivået kan karakteriseres som en Challenger-turnering for herrer, og turneringen kan anses som større den eneste Challenger-turneringen Casper Ruud har vunnet i Sevilla.

– Jeg takker Gud. Føler meg heldig som får sjansen til å spille finale i en 100.000-dollarsturnering. Jeg går inn i finalen sulten og fryktløs, det blir gøy, sier Ullrikke Eikeri til Tennis-Norge.

Solid
I både andre runde og kvartfinalen måtte Eikeri redde en matchball hver. Lørdag slapp hun det, men også semifinalen ble en jevn kamp.

Denne gangen var useedede Martina Trevisan, nummer 168 i verden, motstander. Den italienske jenta har på sitt beste vært nummer 144 på WTA-rankingen, men står uten singletitler siden 2017. Duoen har møttes en gang tilbake i 2015. Da vant Trevisan i tre sett.

Eikeri åpnet oppgjøret best, og vant det første settet 6-4. I det andre settet ble det tøft, og hun tapte 1-6. I sett nummer tre tok Nordstrand-spilleren kommandoen tidlig, og stakk til slutt av med seieren 6-4 i det avgjørende settet.

Dermed er Eikeri klar for sin første singlefinale siden september 2018. Da tapte hun finalen i en 15.000-dollarsturnering i Varna. Forrige gang Oslo-jenta tok en singletittel var høsten 2017 i en 25.000-dollarsturnering i Pelham.

Klatring
Lørdagens seier betyr at Eikeri vil ta mer WTA-poeng enn noensinne i en og samme turnering. Hun er garantert minst 85 poeng. Skulle det bli finaleseier vanker det 140 poeng.

Dermed klatrer hun fra en 294.-plass til 236.-plass på rankingen. Med seier vil hun være nummer 202 i verden. Det er fire plasser over bestenoteringen som nummer 206.

I finalen venter for øvrig vinneren mellom andreseedede Stefanie Vögele fra Sveits, nummer 97 i verden, og Katarina Zavatska, nummer 196 i verden.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.