Talentpresentasjon: Elde: – Williams inspirerer meg

Emilie Elde bruker måten Serena Williams spiller på og opptrer utenfor banen på som inspirasjon i satsningen på tennis.

Emilie Elde bruker måten Serena Williams spiller på og opptrer utenfor banen på som inspirasjon i satsningen på tennis.

Denne artikkelen ble først publisert i andre utgave av magasinet Tennis-Norge.

16-åringen vant innendørs-NM for seniorer i 2017 og i november hang Elde svært godt med i et oppgjør mot sterke Malene Helgø. Det er ingen tvil om at den unge jenta er et talent og på veien mot toppen er Serena Williams et forbilde.

– Hun har en fighting spirit, aggressivitet, slår hardt og er en inspirasjon både på og utenfor banen. Dessuten ble jeg fascinert da jeg så henne trene på nært hold med treneren Patrick Mouratoglou, hennes sparringpartner og med hunden hennes Chip på sidelinjen, sier Elde til Tennis-Norge.

Trene fokusert
Inspirasjonen fra Williams skal Elde bruke på å bli best. Ullern-spilleren har en klar plan på hvordan hun skal nå verdenstoppen.

– For å bli best skal jeg fortsette å utvikle meg ved å trene fokusert med kvalitet og sammen med de best mulige trenerne innen teknikk, taktikk og fysikk. Jeg må sparre med gode spillere og delta i de riktige turneringene og vinne kamper der. Jeg må selvfølgelig holde meg skadefri, dessuten må jeg har det gøy underveis, sier Elde.

16-åringen går fortsatt på ungdomsskole og står foran et viktig veivalg i nær framtid. Elde er klar på at valget av videregående skole har stor betydning for videre utvikling.

– Jeg har et mål om å etablere meg blant de beste på ITF-juniorrankingen i år, men et annet viktig mål er å velge den riktige videregående skolen med det beste mulige treningsmiljøet for meg, sier Elde.

– Vanskelig å velge
Til tross for å være bare 16 år gammel har Elde oppnådd mye. Allerede som 13-åringen tok hun sin første NM-tittel innendørs og ble tidenes yngste norgesmester i seniorklassen. I 2017 gikk hun på nytt til topps i mesterskapet.

– Jeg har hatt mange høydepunkter på tennisbanen. Det er vanskelig å velge ut ett enkelt. Hver seier mot en god motstander er et høydepunkt i seg selv. En god trening kan også være et høydepunkt. Skal jeg likevel velge ut en opplevelse velger jeg da jeg ble nordisk mester for lag sammen med de andre jentene. Det var ekstra gøy at det var på hjemmebane, avslutter den reflekterte 16-åringen.

Flere og nye talentpresentasjoner i neste utgave av magasinet Tennis-Norge som kommer ut i slutten av juni. Magasinet inneholder også blant annet en artikkel om Casper Ruuds utvikling, Rafael Nadal og Simona Halep.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788