Emilie Elde

Emilie Elde spilte seg til sin første juniorfinale: – Veldig deilig

Emilie Elde vant sin sjette kamp på rad og er klar for sin aller første finale på internasjonalt juniornivå.

Emilie Elde vant sin sjette kamp på rad og er klar for sin aller første finale på internasjonalt juniornivå.

Den norske 15-åringen skulle egentlig ikke spille grade 4-turneringen på hjemmebane i Oslo Tennis Arena, men ba om et wildcard til kvalifiseringen i siste liten og fikk være med i turneringen. Det angrer hun ikke på.

– Det var egentlig ikke i planene mine, men så tenkte jeg at det passet bra å spille på hjemmebane likevel. Jeg har trent bra og følte formen var god, sier Elde til Tennis-Norge etter seieren.

Sterk seier
Elde har tidligere vært i et par semifinaler på nivået, men hadde før torsdagens kamp ikke tatt seg helt til finale. Torsdag var Maria Kallistrou, nummer 468 på juniorrankingen, motstander, og det var forventet en tøff kamp. Den greske 16-åringen slo førsteseedede Aubane Droguet i kvartfinalen onsdag.

Ullern-spilleren hadde på sin side ikke tapt et eneste sett i hovedrunden, men tapte ett i kvalifiseringen. Mot Kallistrou gikk Elde ut i hundre og vant det første settet 6-2 med god tennis. Talentet fortsatte bra i det andre settet, men sluknet mot slutten og tapte 5-7. Det avgjørende settet ble jevnt, men på 5-5 brøt Elde og servet inn finaleplassen med 7-5.

– Jeg spilte tøffest i det første settet, så fikk jeg en ledelse, men hun spilte seg opp, samtidig som jeg kanskje slapp meg litt ned. Da var det bare å nullstille seg til det tredje settet. Det var, selvfølgelig, tøft mentalt, så jeg er fornøyd med at jeg klarte å nullstille hodet og spille aggressivt, sier Elde.

Første finale
Dermed spiller hun fredag sin aller første finale på internasjonalt juniornivå. Det skjer mot den polske andreseedede spilleren Weronika Baszak, som slo Lilly Elida Håseth torsdag. 15-åringen fra Polen er nummer 424 på juniorrankingen og har ikke tapt et eneste sett i turneringen.

– Det er veldig deilig å ta meg til finalen, egentlig. Jeg føler at jeg har spilt veldig bra i alle kampene. I finalen må jeg bare gå inn og spille spillet mitt, noe jeg har gjort i denne turneringen. Jeg må ha det gøy og ikke tenke så mye på det andre. Alle seirene hjelper på selvtilliten. Det er godt å se at formen og spillet er der, og at jeg ligger på et så godt nivå, sier Elde.

Elde spiller også doublesemifinale senere torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788