Elde tapte sin første finale

Emilie Elde ga lenge kamp, men måtte gi tapt i finalen av den internasjonale juniorturneringen i Oslo.

Emilie Elde ga lenge kamp, men måtte gi tapt i finalen av den internasjonale juniorturneringen i Oslo.

15-åringen fra Ullern har imponert hele uka med svært sterkt spill i Oslo. Før fredagens finale sto Elde med hele seks seire på rad, men i finalen stoppet den flotte rekka.

Den polske andreseedede spilleren Weronika Baszak ble nemlig for sterk. 15-åringen fra Polen er nummer 424 på juniorrankingen og endte opp med ikke å tape ett eneste sett i turneringen.

Elde åpnet kampen dårlig og ble brutt med en gang i første sett. Talentet fra Norge brøt derimot tilbake og resten av settet ble jevnt. På 5-6 ble Elde brutt igjen, og Baszak vant det første settet 7-5. I det andre settet fikk Elde det tøft og tapte 0-6.

– Jeg servet klart bedre i det første settet og holdt førsteprosentserven godt oppe. Jeg presset henne ganske bra da, men i det andre settet klarte jeg ikke å holde det opp. Jeg er skuffet, jeg går jo på banen for å vinne, men jeg er fornøyd i helhet. Det er definitivt på riktig vei, sier Elde, som vil klatre et godt stykke opp på juniorrankingen inn blant de 400 beste.

I neste uke spiller Elde grade 4-juniorturneringen på Gjøvik. Også dette var ikke i Eldes planer, men 15-åringen fikk wildcard til hovedrunden i turneringen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788