Caroline Wozniacki

Wozniacki ett steg nærmere sin første Grand Slam-tittel

Caroline Wozniacki åpnet forrykende, men måtte kjempe for semifinaleplassen i Australian Open.

Caroline Wozniacki åpnet forrykende, men måtte kjempe for semifinaleplassen i Australian Open.

Den danske jenta hadde en god sesong i 2017 med seier i WTA-sluttspillet og en WTA-turnering. Spillet førte henne opp på andreplass på WTA-rankingen, men i Grand Slam-sammenheng har det enda ikke vært helt fullklaff for Wozniacki.

27-åringen, som i 2010 var verdensener, har til tross for sin topplasseringer bare vært i to Grand Slam-finaler, som begge har endte med tap. Nå er Wozniacki bare et steg unna ny mulighet i en finale.

– Jeg føler meg bra ut på banen og har gjort forberedelsene mine, sa Wozniacki etter kampen.

Hentet seg inn
Wozniacki gikk ut i hundre i tirsdagens kvartfinale av Australian Open mot spanske Carla Suarez Navarro, nummer 39 på verdensrankingen. Den populære tennisspilleren vant hele 6-0 mot sin spanske motstander som stod igjen i startblokken i det første settet.

I det andre settet hevet derimot Suarez Navarro nivået sitt, samtidig som Wozniacki slapp seg litt ned. Den spanske jenta skaffet seg i tiebreak, der 29-åringen fra Las Palmas var best med 7-3 etter at Wozniacki misset en matchball. Dermed ble det et tredje sett.

– Det var skuffende at jeg ikke klarte å avgjøre kampen, og jeg ble veldig frustrert, sa Wozniacki.

Det tredje settet startet dårlig for Wozniacki. Jenta fra Danmark var tydelig frustrert og irritert, men klarte å ta seg sammen, noe som ble avgjørende til slutt. Wozniacki vant nemlig settet 6-2 mot en sluttkjørt Suarez Navarro som ofte blir hemmet mentalt i stundens alvor.

Mertens neste
I semifinalen venter overraskelsen Elise Mertens. Den belgiske jenta vant WTA-turneringen på Hobart like før Australian Open. Nå har 22-åringen, nummer 37 i verden, rotet seg inn i semifinalen. Mertens beste resultat fra en Grand Slam-turnering fra før var en tredje runde i Roland Garros.

Mot femteseedede Elina Svitolina tirsdag var den belgiske 22-åringen overlegen og sikret seg videre spill med 6-4, 6-0.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788