Et nytt klimaks i rivaleriet mellom Casper Ruud og Holger Rune (bildet) ligger i kortene i Paris. Foto: Shutterstock.

Status French Open etter to runder

av | 1 juni, 2023 - 23:32 | French Open, Internasjonalt

128 spillere er redusert til 32 når tredje runde starter på fredag.

Herrer

Verdenstoer Daniil Medvedev hadde knekt grus-koden og var en potensiell tittelkandidat i fraværet av Kongen av Grus og regent i Paris Rafael Nadal, men russeren røk overaskende ut i første runde mot kval-spilleren Thiago Seyboth Wild, brasilianeren som snøt Ruud for tittelen i Chile Open i 2020.

To andre Topp 10 spillere er også ute. Felix Auger-Aliassime røk ut i første runde mot Fabio Fognini mens Jannik Sinner tapte et fem sett maraton på fem og en halv time mot tyske Daniel Altmaier (ATP 79).

Begge de svenske Ymer-brødrene røk ut i første runde. Finske Emil Ruusuvuori røk i andre runde.

Levende tennis-legende og French Open mester i 2015, Stan Wawrinka, er ute og dermed er det kun en tidligere mester igjen på tablået; Novak Djokovic.

Bedre og bedre utsikter for Ruud – kvartfinale mot Rune kan bli nøkkelkampen

Både Daniil Medvedev og Jannik Sinner var potensielle semifinale-kandidater for Casper Ruud, men de er begge ute – noe som betyr at akkurat nå er Frances Tiafoe (ATP 12) den høyest rangerte spilleren Ruud kan treffe i semifinalen.

Slik så kursen ut for Ruud før turneringen startet, basert på ranking:

 • 1. runde: Elias Ymer (ATP 155)
 • 2. runde: Alexander Bublik (ATP 48)
 • 3. runde: Botic Van De Zandschulp (ATP 30)
 • 4. runde: Tommy Paul (ATP 17)
 • Kvartfinale: Holger Rune (ATP 6)
 • Semifinale: Daniil Medvedev (ATP 2)
 • Finale: Carlos Alcaraz (ATP 1)

Slik ser den ut nå (basert på ranking):

 • 3. runde: Zhizhen Zhang (ATP 71) (bekreftet)
 • 4. runde: Nicolas Jarry (ATP 35)
 • Kvartfinale: Holger Rune (ATP 6)
 • Semifinale: Frances Tiafoe (ATP 12)
 • Finale: Carlos Alcaraz (ATP 1)

Zhizhen Zhang i tredje runde bør gå greit. En evt fjerde runde mot Nicolas Jarry blir skummel. Chileneren flyr høyt om dagen; fersk tittel i bagasjen (Genève Open), karrierebeste på ranking (ATP 35) og han slo Ruud så nylig som i forrige uke.

Men dette er Grand Slam og fem sett. Ruud ser skarpere ut nå enn i forrige uke. Sjansen er god for at Ruud skal kunne ta Jarry (om det blir han).

De norrøne tennisgudene har nok en gang lagt til rette for et stort oppgjør mellom Skandinavias to superstjerner – og dersom både Ruud og Holger Rune vinner sine neste to kamper vil rivaleriet Ruud-Rune nå et nytt klimaks i kvartfinalen.

Ruud var veldig nær å slå dansken i Roma med et sett og et brudd, men et ukarakteristisk fall i nivået gav Rune sjansene han trengte. Det trenger nødvendigvis ikke å gjenta seg i Paris.

Dersom Ruud får sin revansje, er det stor sjans for at han når finalen i French Open på ny da semifinalisten i verste ranking-tilfelle vil være Frances Tiafoe, men sjansen er nok større for at det blir Alexander Zverev som ser ut til å nærme seg gamle høyder.

Frem med popkornposen

Men allerede fra tredje runde kommer det store oppgjør som kan by på overraskelser. Noen utvalgte kamper er:

 • Novak Djokovic – Alejandro Davidovich Fokina
 • Andrey Rublev – Lorenzo Sonego
 • Alexander Zverev – Frances Tiafoe
 • Lorenzo Musetti – Cameron Norrie

Kvinner

Tre Topp 10 kvinner har røket ut i løpet av de første to rundene: Caroline Garcia (5), Maria Sakkari (8) og Petra Kvitova (10).

Superfavoritten forblir regjerende mester og verdensener Iga Swiatek, men da må hun mest sannsynlig slå sin nemesis Elena Rybakina i semifinalen.

Det er Rybakina som ved flere anledninger har ryddet Swiatek av banen før finalen i store turneringer.

I tillegg er også Afrikas tennisdronning Ons Jabeur og amerikanerne Cori Gauff og Jessica Pegula sterke tittelkandidater, selv om ingen av de tre tidligere har vunnet en Grand Slam.

Sveriges Rebecca Petersson (WTA 87) røk ut i andre runde.

Danske Clara Tauson (WTA 127) kvalifiserte seg inn i turneringen og er klar for tredje runde, noe som betyr at hun allerede har vunnet fem kamper.

På kvinnesiden er det også bare en tidligere vinner igjen på tablået; regjerende mester og verdensener Iga Swiatek.

Fra før av har de to tidligere vinnerne Jelena Ostepenko (2017) og Barbora Krejčíková (2021) allerede røket ut.

Sistnevnte er også en av verdens beste doubles-spillere med bl.a to French Open titler på sin doubles-CV, men også i den disiplinen røk hun ut i første runde i år – mot Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi.

Eikeri og makker kan få til noe stort

Ulrikke Eikeri og japanske Eri Hozumi detonerte en liten sjokk-bombe i Paris da de slo ut verdens beste doubles-par Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova i første runde på onsdag.

Selv om en småskadet Siniakova kan ha vært en medvirkende årsak til resultatet, spilte den norsk-japanske duoen bra sammen og fortsetter samspillet og marginene er på deres side, kan de nå langt i årets utgave.

Eikeri sitt beste resultat i Grand Slam doubles er tredje runde i Australia i fjor. Da nådde hun også andre runde i Paris.

Sjansen er stor for at Nordstrand-jenta skal få ny pers i doubles i Paris da fredagens motstandere i runde to; Marie Bouzkova og Sara Sorribes Tormo er rangert henholdsvis 99 og 194 i doubles mens Eikeri og Hozumi er nummer 50 og 66.

Den kampen starter kl 11 på fredag.

I fjor nådde Eikeri finalen i mixed doubles sammen med belgiske Joran Vliegen, men er ikke med i årets mixed doubles utgave.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv