For første gang i historien er Novak Djokovic innehaver av flest Grand Slam titler etter søndagens triumf i French Open. Discovery+.

GOAT!

av | 11 juni, 2023 - 18:26 | Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Casper Ruud klarte ikke å fornekte Novak Djokovic sin historiske 23. Grand Slam - noe som gjør serberen til tidenes beste tennisspiller.

Casper Ruud – Novak Djokovic: 0-3 ((1)6-7, 4-6, 5-7)

La oss presisere; GOAT er akronymet for Greatest Of All Time – tidenes beste. I tennis er kriteriet for å være GOAT den som har vunnet flest Grand Slam titler.

Dermed er Novak Djokovic nå GOAT etter søndagens triumf i Paris.

Roger Federer overtok ærestittelen fra Pete Sampras i 2009 da han vant sin 15. Grand Slam tittel, en posisjon han holdt helt frem til i 2021 da Rafael Nadal overtok stafettpinnen – og tok totalen til 21 titler.

Casper Ruud hadde superstjernen Djokovic på kne i det første settet, men serberen slo tilbake. Foto: Discovery+.

3/23/388

Innimellom har det vært overlapping og tangeringer mellom De Tre Store på 20, 21 og 22 – frem til finalen i French Open på søndag hvor Novak Djokovic vant sin 23. Grand Slam tittel etter han slo Casper Ruud 3-0 i sett.

Tittelen er serberens tredje i Paris, noe som også betyr at han er den første herre til å vinne alle fire Grand Slams minimum tre ganger hver.

På mandag vil Djokovic returnere som verdensener i det som blir uke nr 388 – flere enn noen i historien, inkludert Steffi Graf og Roger Federer.

24 år gamle Casper Ruud fra Snarøya har spilt en sentral rolle i denne historien. Han var finalemotstander både da Nadal nådde 22 i fjor – og igjen når Djokovic nådde 23 på søndag.

4.5 milliarder år med evolusjon

Casper Ruud spilte et av sine best sett gjennom karrieren i starten av kampen og gav verden en pang-åpning på finalen, men styrkeforholdet til Djokovic ble etter hvert avgjørende.

Kort oppsummert var det en enkel grunn til at Ruud ikke vant French Open på sitt andre finale-forsøk; motstanderen er klodens beste tennisspiller.

Forutsatt at avanserte sivilisasjoner ikke tidligere har eksistert og deriblant utviklet tennis for så å fordufte uten spor – er Novak Djokovic også tidenes beste tennisspiller gjennom planetens 4.500.000.000 års levetid.

Spillerboksen til Casper Ruud i Paris. Foto: Discovery+.

Thriller fra start – så ble Djoko for god

Søndagens finale startet med et norsk brak da Ruud brøt Djokovic tidlig, fikk opp 3-0 og leverte et spill som oste av selvtillit. Djokovic brøt tilbake – og begge måtte redde nye break-baller for å holde seg i livet.

Da det første settet gikk til tie-break, var det serberen som fikk full tenning og tok tie-breaket hele 7-1.

Det overlegne tie-breaket ble et vendepunkt i kampen. Det som var et vanvittig spennende og jevnt første sett, ble avløst av to mindre spennende – med Djokovic på offensiven.

Nordmannen ble brutt tidlig i det andre settet og kom aldri i posisjon til å slå tilbake. I stedet måtte han kjempe for å unngå å bli dobbel-brutt. Til slutt kunne Djokovic serve inn settet 6-4 og en 2-0 ledelse i Paris.

Udødelig

Ruud måtte redde en tidlig break-ball også i det tredje settet samtidig som Djokovic holdt nordmannen på trygg avstand. Da Ruud servet på 5-6, hevet serberen nivået på ny og brøt blankt til 6-5.

Dermed var veien åpen og Djokovic gjorde ingen feil da han servet inn det tredje settet 7-5, kampen 3-0 og udødelighet.

Klodens beste av de beste: Novak Djokovic. Foto: Discovery+.

Fortsatt nummer 4 i verden

Ved å nå finalen i French Open på nytt i år, forsvarte Ruud sine 1200 ranking-poeng og beholder fjerdeplassen på verdensrankingen på mandag.

Prestasjonen gjør også at han klatrer til åttende plass på listen over flest innspilte poeng så langt i 2023 – noe som gjør at han i øyeblikket akkurat klarer cutten til å bli med i sluttspillmesterskapet ATP Finals som avholdes i Torino i november.

Finalen i ATP Finals i fjor var også mellom Novak Djokovic og Casper Ruud, en kamp som endte med at Djokovic tangerte Roger Federer med seks ATP Finals titler – og vant tidenes premiepott i tennis; 52 millioner kroner, mens Ruud tok hjem 22 millioner.

Søndagens finaletap i Paris gir Ruud rundt 13,5 millioner kroner mens Djokovic får med seg 27 millioner.

På mandag starter den korte, men intensive gress-sesongen hvis store høydepunkt er Wimbledon (start 3.juli).

Hovedbanen i Paris, Court Philippe Chatrier har plass til 15.000 tilskuere. Her fra søndagens finale. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv