Daglig leder i Racket1 Bengt Brattegaard. Foto: Racket1.

Tennis og padel butikken Racket1 åpner døren for nye eiere

av | 3 desember, 2022 - 15:24 | Norsk

Norges største nettbutikk for racket-sport har økt omsetningen hvert år siden oppstarten i 2016. Nå etterlyser Racket1 nye krefter til å fortsette veksten.

I Svelvik utenfor Drammen ligger noe så sjeldent som en renspikka norsk racket-butikk. I tillegg til salg på internett, er Racket1 også en fysisk butikk tre dager i uken.

Padelboom og Casper Ruud effekten

Racket1 ble startet av den lokale tennisentusiasten Per Ørnulf Steen i 2016. Siden den gang har Norge fått en internasjonal tennis-kjendis samtidig som vi opplever en boom i den nye racket-sporten padel

– Tennis er sesongbetont, men nå har vi fått padel som er med på å dra opp omsetningen gjennom vinteren, sier daglig leder i Racket1 Bengt Brattegaard.

Brattegaard er en tennis-veteran som hadde sin storhetstid på 90 tallet. Hans største bragd kom i 1995 da han ble norgesmester i doubles sammen med Harald Kohmann. Dette var årene da Christian Ruud og Amy Jönsson var Norges beste tennisspillere,

Etter Brattegaard kom med på laget, har Racket1 økt nettsalget betraktelig.

– Fra å ha 400 registrerte kunder har vi nå over 4000.

Hva ligger bak økningen?

– Vi fikk virksomheten over på en ny nett-plattform. Samtidig er vi gode på pris. Det har vært helt avgjørende for veksten.

Brattegaard forklarer hvordan det å konkurrere på pris er en konstant katt-og-mus lek.

– Vi får litt kjeft fra mange som mener vi ligger for lavt. Det kan jeg skjønne, men Racket1 har alltid vært til for å presse prisene i hard konkurranse med utenlandske nettbutikker som opererer i Norge.

Majoritetseier vil trekke seg tilbake

Racket1 eies av grunnlegger Per Ørnulf Steen (90%) og Bengt Brattegaard (10%). Tall fra Proff viser at selskapet har gått fra en omsetning på 495.000 i 2017 til 3.1 millioner i 2021.

Og veksten fortsetter.

– Vi har hatt et veldig bra år. Omsetningen hittil i 2022 ligger 50% høyere enn fjoråret.

Omsetningsveksten innebærer at Racket1 krever mer oppfølging. Hovedeier Steen startet Racket1 mest som et hobbyprosjekt. Til vanlig driver han med salg av biler og har nå overlatt det meste av driften til Brattegaard.

– Fokuset har vært på å vokse, noe vi har fått til. Og vi har vi blitt såpass store at spørsmålet nå er: hvor går veien videre?

– Vi ønsker å få med oss noen andre som kan bidra til å løfte Racket1 videre.

Butikk og tenniscafe

Dersom vi ser bort økonomi, er det andre sider ved Racket1 du vil trekke frem som positivt?

– Vi er norske og jobber for at norske tennis og padel spillere skal ha et sted der de kan handle til fornuftige priser, sier Brattegaard mens han sikter til hovedkonkurrenten Racketspesialisten, et svensk foretak som er godt etablert i det norske markedet.

– I tillegg er det fokus på kompetansen våres i forhold til support og service på utstyr. Spesielt dette med strenging får vi mange henvendelser på.

Målt i omsetning er Racket1 Norges største (nett)butikk innen nisjene tennis og padel. Den fysiske butikken har tidligere vært omtalt som en møteplass for tennis-entusiaster fra hele Østlandet.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv