Nicolai Kjær. Foto: Norges Tennisforbund.

Klare for kvartfinale i EM

av | 22 juli, 2022 - 16:04 | Norsk

Emily Sartz-Lunde og Nicolai Kjær har nådd kvartfinale i Junior EM.

OBS! Dette er en gjengivelse av artikkelen til Norsk Tennis/Norges Tennisforbund

https://norsktennis.no/klare-for-kvartfinale-i-em/

-Å få delta i EM for juniorar er stort i seg sjølv! Me har no to norske i kvartfinale, og forrige gong det skjedde var med Casper, skriver Lars Gjerdåker, president i Norges Tennisforbund, på sin Facebook-profil.

Denne uken arrangeres EM individuelt og Norge har sendt lag i klassene u14, u16 og u18. Både u14 og u16 arrangeres i hver sin del av Tsjekkia, mens u18 arrangeres i Sveits.

Idag spiller to av u16 spillerne kvartfinale.

-Individuelt EM for 14,16 og 18 spilles denne uken. Alle spillere og trenere har sikkert hatt spennende, lærerike og lange dager. Uansett resultat så er det viktig å huske at svært få kvalifiserer seg til slike mesterskap. Enda færre spiller seg helt frem til kvartfinale som Emily Sartz-Lunde og Nicolai Kjær har gjort. Kanskje blir det mer?, skriver generalsekretær Aslak Paulsen på sin Facebook-profil.


Emily Sartz-Lunde er klar for kvartfinale i EM individuelt u16.Foto: Norges Tennisforbund.

Nicolai Kjær har base i Norge og er allerede favoritt i Tennis Europe sammenheng. Han er ranket som nr 8 på Tennis Europe rankingen (u16) og nr 1 på Race to Masters rankingen til Tennis Europe.

Emily Sartz-Lunde bor og spiller på Emilio Sanchez-akademiet i Spania og spiller for det meste ITF Junior-turneringer, dvs årsklassen u18. Hun har idag en en ranking på #229 på ITF Junior.

-Jeg er imponert over innsatsen og at de har spilt godt i det siste. Men også imponerende at de klarer å holde det oppe når de møter de beste i Europa, sier Cezar Johannsson som er landslag- og kraftsenterkoordinator i Norges Tennisforbund.

Sartz Lunde er selv seedet nr 13 i tablå og idag går hun mot 5. seedet fra Bulgaria, Yoana Konstantinova. Kjær er selv 5. seedet og møter nå førsteseedet i spanske Martin Landaluce.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv