Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen overpresterte i Mixed Doubles og tok seg helt til finalen. Foto: Discovery+.

Finaletap på Eikeri og Vliegen

av | 2 juni, 2022 - 15:32 | French Open, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri sitt Grand Slam eventyr tok slutt etter hun og hennes belgiske makker tapte finalen.

Ulrikke Eikeri/Joran Vliegen – Wesley Koolhof/Ena Shibahara: 0-2 ((5)6-7, 2-6)

Til tross for finaletapet – Ulrikke Eikeri har i løpet av årets French Open tilbakelagt en av sine aller største prestasjoner på tennisbanen – Mixed Doubles finale i en Grand Slam.

På veien til torsdagens finale hadde hun og hennes belgiske makker Joran Vliegen stort sett slått ut høyere rangerte spille enn dem selv, inkludert fjerde og sjette seed.

Selv er Eikeri og Vliegen rangert nummer 43 og 50 i doubles.

I finalen ventet det japansk-nederlandske makkerparet Ena Shibahara og Wesley Koolhof, rangert nummer 8 og 11 i doubles på verdensrankingen. Det var nok til å bli seedet nummer to i turneringen.


Wesley Koolhof og Ena Shibahara, seedet nummer to i Mixed Doubles, stakk av med tittelen på bekostning av Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen i finalen. Foto: Discovery+.

Fra tie-break til overkjøring

Det første settet gikk til tie-break etter spillerne brøt hverandre en gang hver. Eikeri og Vliegen hadde overtak med et mini-break foran og kunne serve inn settet da det var deres tur til å serve på 5-4, men motstanderne stjal begge poengene og fulgte opp med å serve inn tie-breaket 7-5.

Med knøttsmå marginer var det første settet tapt.

I det andre settet overkjørte favorittene den norsk-belgiske duoen. Motstanderne presset på, brøt Eikeri/Vliegen to ganger uten selv å bli konfrontert med en eneste break-ball.

Etter en og en halv times spill kunne favorittene serve inn det andre settet 6-2 og Mixed Doubles tittelen i Paris.

Trøstepremie

Prestasjonen til Ulrikke Eikeri som aldri tidligere har deltatt i Mixed Doubles og spilte med en ukjent makker, er uansett et lite eventyr som har skrevet ny norsk idrettshistorie.

Eikeri er første norske spiller til å nå en Grand Slam finale i Open æraen uavhengig av disiplin. Forrige gang det skjedde var i 1926 da Molla Mallory Bjurstedet vant US Open for åttende og siste gang, men vi er usikre på om hun da fortsatt konkurrerte under norsk flagg.

Eikeri får med seg i overkant av 300.000 i premiepenger for finalen i tillegg til 125.000 for å vinne en runde i doubles tidligere i turneringen sammen med makker Catherine Harrison.

Akkurat nå ligger Eikeri fortsatt an til å klatre til 41. plass på doubles-verdensrankingen på mandag. Det vil isåfall være ny bestenotering.


En stor opplevelse å være deltaker i: Vinnerseremonien etter finalen. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv