Amerikanske Madison Keys (innfelt) er rangert nummer 24 i verden. Foto: Privat/Shutterstock.

Madison Keys slo Ulrikke Eikeri i Charleston

av | 6 april, 2022 - 19:11 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Etter tre kjapp seiere i Charleston Open ble overmakten for stor for Ulrikke Eikeri.

Ulrikke Eikeri – Madison Keys: 0-2 (3-6, 1-6)

Nordstrand-spilleren og Norges beste kvinnelige tennisspiller, Ulrikke Eikeri, gjorde en god figur mot den amerikanske storspilleren Madison Keys (WTA 24) i runde to av WTA 500 turneringen Charleston Open.

Da legger vi til grunn den enorme ranking-forskjellen mellom Eikeri som nummer 283 i verden mot Madison Keys som nå er rangert nummer 24. Hun har vært nummer 7 på sitt beste, vunnet seks WTA titler og vært i en Grand Slam finale (US Open 2017), hvor hun tapte til Sloane Stephens.

Gav motstand

Eikeri bøt superstjernen tilbake og det første settet ble jevnere enn amerikaneren hadde forventet. På 3-2 brøt Keys på ny, denne gang til 4-2, men slet med å holde serven i det neste gamet etter Eikeri presset frem fire deuce før storfavoritten holdt til 5-2. I hennes neste serve-game kontrollerte amerikaneren inn settet til 6-3.

Etter en liten regnpause i det andre settet var amerikaneren mer påskrudd og ranking-forskjellen ble synlig. Eikeri reddet break-points og jobbet frem sine egne sjanser, men kunne ikke forhindre å bli brutt tre ganger.

Nummer 24 i verden Madison Keys fikk derimot ingenting gratis og måtte kjempe hardt i de fleste games, men hadde stort sett kontroll og servet til slutt inn det andre settet med solide 6-1.

Madison Keys var på sitt beste rangert nummer 7 i verden i 2016. Foto: Shutterstock.

Ny milepæl i Sør-Carolina

Eikeri kvalifiserte seg inn i Charleston ved å vinne to kamper. I kval-finalen slo hun første seed og storfavoritten Heather Watson (WTA 115) i strake sett.

På mandag vant Eikeri sin tredje match i Charleston når hun slo ukrainske Nadiia Kichenok i første runde av hoved-turneringen. Den seieren er Eikeri sin aller første i et WTA hovedtablå i singles.

Fra før av hadde Eikeri vunnet i kategorien WTA 125, men det tilsvarer Challenger og er hakket under WTA sitt høyeste nivå.

De tre kjappe seierne er foreløpig nok til å sende Eikeri opp 45 plasser på verdensrankingen, fra 283 til 238 når spilluken har kommet til mandag.

Timingen er perfekt og kan bli utslagsgivende med tanke på om Eikeri kan få inngang til kvalifiseringen i French Open som starter i slutten av mai.

Med en doubles-ranking på 50 er hun mer eller mindre garantert direkte innpass i doublet-drawet i Paris.

Rett til doubles

Pga regnutsettelsen blir det ikke mye hvile på Eikeri som senere på onsdag skal spille doubles.

Eikeri (WTA Double 50) og Kichenok (WTA Double 42) går fra å være konkurrenter i singles på mandag til å bli doubles-partnere på onsdag når de møter Yifan Xu (WTA Double 31) og Vivian Heisen (WTA Double 61) i første runde.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv