Snarøya-mannen Casper Ruud er nå klar for kvartfinale i San Diego Open. Foto: Shutterstock.

Selvsikker Ruud slo Andy Murray

av | 1 oktober, 2021 - 05:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

Den skotske legenden Andy Murray klarte ikke å holde følge med formsterke Casper Ruud.

Casper Ruud – Andy Murray: 2-0(7-5, 6-4)

Selv om Ruud er rangert nummer 10 i verden og Murray nummer 109, var utfallet av torsdagens møte dem imellom i ATP 250 turneringen San Diego Open avhengig av hvor nær sitt tidligere toppnivå skotten kunne komme.

Murray startet best, fikk det første breaket, men Casper Ruud slo tilbake og demonstrerte systematisk over to sett hvorfor han er blitt nummer 10 i verden.

Nordmannen blir bare bedre og bedre og mot Murray fikk vi se en ny side ved spillet hans. Ruud vant flere spektakulære dueller hvor han sjokkerte både Murray og tilskuerne ved å vinne ballvekslinger som tilsynelatende var over.

34 år gamle Andy Murray regnes som en av sportens aller største profiler de siste 10 årene, men har siden 2017 vært plaget med skader. Foto: Shutterstock.

Stille respekt for Ruud

Andy Murray, som har en sterk vane til å sutre og småsnakke med seg selv under kamper, var usedvanlig stille under hele oppgjøret. Selv når han ble brutt og gjorde feil på viktige poeng, beholdt han roen.

Det kan bare tolkes som at den levende legenden hadde stor respekt for sin motstander Casper Ruud.

Fornektet Murray et tredje sett

Etter å tatt tilbake bruddet fra Murray, snappet Ruud til seg det første settet da Murray skulle serve på 5-6.

Resultatet ble en skuffet, men behersket Murray som noe ufokusert lot seg bryte tidlig i det andre settet og Ruud ledet kjapt 4-1.

Kampen så ut til å være kjørt for skotten.

Istedenfor fant Murray ny motivasjon, tok tilbake bruddet og spillerne var tilbake på serve. Men nordmannen var alltid et par hakk bedre, skotten slurvet mye med serven, men fikk en ny sjanse til å ta kampen til et tredje sett da han brøt Ruud tilbake for annen gang da Ruud skulle serve inn seieren på 5-3.

Men kombinasjonen småslurv fra Murray og en selvsikker Ruud endte til slutt med at nordmannen brøt inn det andre settet til 6-4 og vant kampen i strake sett med settsifre 7-5, 6-4.

Italiener i kvartfinalen

Nordmannen er seedet nummer to i turneringen, hadde bye i første runde og er nå klar for kvartfinalen hvor han møter italienske Lorenzo Sonego (ATP 23).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv