Ulrikke Eikeri klatrer til en foreløpig bestenotering som nummer 110 i doubles etter nattens prestasjon i Montreal. Foto: Norges Tennisforbund.

Monster-seier av Eikeri

av | 11 august, 2021 - 15:13 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri og hennes amerikanske doubles-makker er i kvartfinalen av Masters-turneringen Canada Open etter å ha slått nummer 11 og 12 i verden.

Ulrikke Eikeri/ Catherine Harrison – Nicole Melichar/Demi Schuurs: 2-1 (6-3, 2-6, 10-4)

Den gode sommeren fortsetter for Ulrikke Eikeri som sammen med Catherine Harrison slo det tredje-seedete makkerparet Nicole Melichar og Demi Schuurs i runde to av Canada Open i Montreal.

For å illustrere prestasjonen med tall så var det altså nummer 120 (Eikeri) og 185 (Harrison) som slo nummer 11 og 12 i verden i doubles. Motstanderne var rene doubles-spesialister og har tilnærmet ingen singles-ranking. Det er rett og slett en monster-prestasjon.

Avgjorde på match tiebreak

Eikeri og Harrison satte standarden fra start med å bryte superfavorittene i åpningsgamet. Deretter fulgte de opp med å bryte en gang til og sjokkerte motstanderne med å lede 5-1.

Det norsk-amerikanske makkerparet ble selv brutt tilbake en gang, men svarte umiddelbart med å bryte tilbake. Det tredje bruddet resulterte i sett-seier 6-3.

I det andre settet tok motstanderne tilbake kontrollen. Eikeri og Harrison hadde flere sjanser til å bryte uten å klare det. Istedenfor ble de selv brutt to ganger og tapte det andre settet 2-6.

Dermed skulle kampen avgjøres på et match tiebreak. Der fikk Eikeri og Harrison en solid ledelse og ledet 7-2 før de ble dobbel-brutt til 7-4, men kvitterte tilbake med samme mynt og skaffet seg matchball på 9-4.

Matchballen ble forvaltet med omhu og Eikeri og Harrison tok seg småsensasjonelt til kvartfinalen av WTA 1000 turneringen Canada Open.

Mot ny bestenotering

Prestasjonen er nok til at Eikeri i skrivende stund har klatret 10 plasser på verdensrankingen i doubles og legger seg på en foreløpig 110. plass. Hennes forrige toppnotering var 114.

For å bruke enda en tallkombinasjon til å illustrere prestasjonen: Bookmakerne hadde motstanderne som favoritt til 1.1 i odds. Dem som spilte på Eikeri og Harrison fikk 7.0.

Det er onsdag ettermiddag fortsatt ukjent hvem Eikeri og Harrison møter i kvarten. Det kan bli Veronika Kudermetova (WTA Doubles 16) og Elena Rybakina (WTA Doubles 160). Deres motstandere i runde to er enda ikke klare.

Canada Open spilles hvert år i både Toronto og Montreal og veksler mellom å arrangere WTA og ATP. I år spiller kvinnene i Montreal.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv