Plankekjøring i Litauen

av | 20 juni, 2021 - 06:44 | Fed Cup, Malene Helgø, Norsk, Ulrikke Eikeri

Norge rykker opp i Billie Jean King Cup etter en sterk uke i Vilnius.

Billie Jean King Cup er det nye navnet til Fed Cup, som igjen stod for Federation Cup og har ingenting med Roger Federer å gjøre, men er navnet på kvinnenes landslagsturnering.

Billie Jean har heller ingenting med Michael Jackson å gjøre, men er navnet til den amerikanske tennis-heltinnen som etter hvert ble et symbol på likestilling og kvinne-rettigheter.

Fra venstre: Jørgen Vestli, Ulrikke Eikeri, Dorthea Hviding, Astrid Brune Olsen, Malene Helgø og Fredrik Loven. Foto: Privat.

Overlegent

Denne uken har det norske landslaget, representert av Ulrikke Eikeri, Malene Helgø, Astrid Olsen og Dorthea Hviding, vært i Litauens hovedstad og spilt om avansement.

Ulrikke Eikeri og Malene Helgø spilte alle kampene for Norge – med stor suksess. Albania og Nord Makedonia ble høvlet over 3-0. Bosnia Herzegovina gav litt mer motstand, men ikke nok til at begge jentene vant single-kampene i strake sett og trengte derfor ikke å spille en doubles-kamp for å avgjøre resultatet: Opprykk tilbake til Gruppe 2 i Cupen.

Stavanger-jenta Dorthe Hviding er ny på kvinnelandslaget. Se video fra en dag i hennes USA liv på NTFs Snap Takeover.

Norges nest beste kvinne, Melanie Stokke, har tilbrakt uken i Madrid hvor hun vant fem strake kamper i ukens ITF turnering.

Roger’s og Fed Cup

Vi startet -og avslutter artikkelen med navne-avklaringer; på samme måte som Fed Cup, har heller ikke Roger’s Cup i Canada noe med Roger Federer å gjøre.

77 år gamle Billie Jean King er en levende tennis-legende, som fra tidligere har fått US Open anlegget i New York oppkalt etter seg. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Eikeri-tap i første runde

Eikeri-tap i første runde

Ulrikke Eikeri og hennes amerikanske makker Catherine Harrison kom seg ikke forbi første runde i Australian Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv