Casper Ruud brukte 115 minutter på å slå Kamil Majchrzak 3-0 i runde to av French Open. Foto: Eurosport/Discovery+.

Klasseskille i Paris

av | 2 juni, 2021 - 14:32 | Casper Ruud, French Open

For tredje året på rad er Casper Ruud klar for tredje runde i Roland Garros.

Casper Ruud – Kamil Majchrzak: 3-0 (6-3, 6-2, 6-4)

Marginene er små i tennis, men når ranking-forskjellen mellom to spillere er stor nok, blir den ene parten ofte dominerende.

Det er nøyaktig det som skjedde på onsdag da Casper Ruud, rangert nummer 16 i verden, overkjørte den polske spilleren Kamil Majchrzak, rangert nummer 126, i tre strake sett i andre runde av Roland Garros.

Avslappet Ruud lekte seg til seier

Nordmannen var på forhånd storfavoritt og det ble tidlig klart at det ikke ville komme noen ‘upset’ på bane 7 i det gigantiske tennis-komplekset Stade Roland Garros i den franske hovedstaden.

Ruud hadde full kontroll fra start til slutt. Fasiten ble et brudd i det første settet, to i det andre og tre i det tredje.

Kampen ble bare litt spennende, noe en overlegen Ruud sørget for da han gav ifra seg en to-brudds-ledelse i det tredje settet og slapp polakken inn igjen. Spenningen ble kortvarig da Ruud brøt for tredje gang i settet, noe som gav han muligheten til å serve kampen hjem.

Det ble plass til litt spenning igjen da Ruud serverte opp to nye break-baller før han reddet dem inn igjen og avsluttet kampen med å serve inn det tredje settet 6-4 og kampen 3-0 med settsifre 6-3, 6-2, 6-4.

Team Ruud fikk en litt mindre anspent dag på jobb i Paris. Foto: Eurosport/Discovery+.

Fokina truer

Mangel på spenning er en forbigående faktor i Paris da det allerede i neste runde bygger seg opp til en liten storm. Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom Alejandro Davidovich Fokina (AT 46) og Botic Van De Zandschulp (ATP 154). Den kampen pågikk i det Ruud-seieren var i boks med status 2-0 til favoritten Davidovich Fokina, som sammen med Ruud deltok i Next Gen Finals i 2019.

Spanjolen har i det siste spilt seg opp noen hakk og befestet posisjonen som en fremtidig topp-spiller. Uansett hvem Ruud møter i tredje runde, er det lite sannsynlig at kampen blir avgjort i tre sett.

Doubles på torsdag

Ruud deltar også i doubles-grenen av Roland Garros sammen med makker Miomir Kecmanovic. I første runde møter de det amerikanske makker-paret Tennys Sandgren og Austin Krajicek.

Den kampen går på torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv