Planen er at Casper Ruud skal spille Andalucia Open i neste uke. Foto: Shutterstock

Ruud starter grussesongen i Marbella

av | 2 april, 2021 - 10:53 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud har sparret med Rafael Nadal de siste ukene - nå er han klar for grusen.

Etter flere små skadeavbrudd i 2021 sesongen er Casper Ruud omsider klar for den viktigste perioden på ATP kalenderen; den europeiske grussesongen.

Nordmannen satte ny personlig Grand Slam rekord da han kom til fjerde runde i Australian Open i februar hvor han ble slått av Andrey Rublev. Etter kampen ble det klart at Ruud slet med magesmerter – noe som førte til at han måtte stå over de planlagte turneringene i Singapore og Rotterdam.

Den unge Snarøya-mannen returnerte til ATP 500 turneringen i Acapulco 15.mars, men måtte trekke seg før kvartfinalen mot Alexander Zverev på grunn av en håndledd-skade.

Ruud & Rafa

Siden Acapulco har Ruud returnert til sin treningsbase på Mallorca hvor han har forberedt seg på grussesongen sammen med Rafael Nadal.

Nadal – Kongen av Grus, har åpenbart Ruud som sin favoritt-sparringspartner og benytter ofte anledningen til å trene med nordmannen.

Skjærtorsdag på Rafael Nadal Academy – Ruud og Rafa trener sammen. Foto: Skjermdump fra Casper Ruud sin Facebook side.

Andalucia Open

Sammen med håndledds-komplikasjonene fra Acapulco og muligheten til å sparre med klodens beste grus-spiller, var det derfor usikkert om Ruud skulle spille Andalucia Open, en ny ATP 250 grus-turnering i Marbella som han i utgangspunktet var påmeldt i..

På Langfredag kunne Ruuds manager Venke Aure derimot bekrefte til Tennis Norge:

– Planen nå er at Casper spiller i Marbella. Blir og trener med Rafa frem til søndag.

Tittelkandidat

Det er gode nyheter på mange måter. Først og fremst betyr det at håndledd-komplikasjonene er under kontroll, og for det andre så får Ruud anledning til å spille en turnering der han kan ta tittelen.

Ruud var opprinnelig seedet nummer fire i turneringen, men det er stor grunn til å tro at Andrey Rublev, som nå er i semifinalen av Miami, vil trekke seg fra Marbella og starte grussesongen i Monte Carlo uken etter.

På Langfredag ble det klart at Alexander Zverev har tatt wildcard og vil bli første seed i Marbella. Trekningen er enda ikke ute, men forutsatt at Rublev uteblir og det ikke kommer nye forandringer vil kun Pablo Carreno Busta og Fabio Fognini, i tillegg til Zverev, være høyere rangert enn Ruud.

Borg og Rune med i Marbella

Det danske supertalentet Holger Rune (ATP 317) hadde opprinnelig wildcard til denne ukens Challenger-turnering i Marbella, men etter ønske fra turneringens hovedsponsor, som er dansk, ble det konvertert til neste ukes ATP 250. Det er det danske Tennisavisen som skriver.

Leo Borg, sønn av legendariske Björn Borg, har mottatt wildcard til kvalifiseringen inn til Andalucia Open. Svensken, som fortsatt ikke har oppnådd en ATP-ranking er jevngammel med Holger Rune. De to 17 åringene spilte doubles sammen i denne ukens Challenger uten at de kom seg forbi runde en.

Andalucia Open starter på mandag, drawet er fortsatt ikke kommet ut, men Ruud vil mest sannsynlig få bye og dermed ikke spille sin første kamp før tirsdag/onsdag/torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv