Akademiet er først og fremst rettet mot tennis-trenere. Foto: Shutterstock.

ASICS satser på virtuelt tennis akademi

av | 19 april, 2021 - 19:15 | Aktuelt, Internasjonalt

Forskning viser at 90% av tennis-spillere er avhengig av råd og anbefalinger fra treneren for å få fremgang. Samtidig sier de fleste trenere at de mangler tid og ressurser til å holde seg oppdatert - det vil Asics gjøre noe med.

Inneholder produktomtale

Den japanske sportsutstyr-giganten Asics har levert tennis-utstyr til amatører og profesjonelle i årevis og er et kjent varemerke på pro-tourene.

Nå vil utstyrsleverandøren også bli et ressurssenter for tennis-trenere og gjøre sin ekspertise tilgjengelig for alle. I september ble Asics Tennis Academy lansert, et virtuelt tennis-samfunn for tennis-trenere.

Fra akademiets hjemmeside.

Sunn sjel i en sunn kropp

Meriterte trenere, fysioterapeuter og sportspsykologer vil dele sin oppdaterte kunnskap gjennom videoer og artikler, samtidig som det er mulig å få råd og guiding direkte fra fagpersonene.

‘Vi vet hvor viktig treneren er for en tennisspillers utvikling, både på og utenfor banen, og derfor lanserer vi ASICS Tennis Academy. Vårt mål er å støtte trenere med tilgang på ekspertise, så de igjen kan fokusere på spilleren,’ sier visepresident Gary Raucher på akademiets hjemmeside.

For de som lurer på om Asics-navnet betyr noe eller om det bare er etternavnet til grunnleggeren, kan vi nevne at det er et akronym for det latinske uttrykket anima sana in corpore sana, som betyr ‘Sunn sjel i en sunn kropp’.

Tennis Norge tester ASICS sko

I anledning den siste kolleksjonen av ASICS tennissko, har redaksjonen testet ut to typer; Asics Solution FF 2 og Asics Gel Resolution 8.

Asics Solution Speed FF 2 – passer den offensive spilleren.

Solution FF 2 er Asics flaggskip og en all-court sko som brukes av bl.a David Goffin, Jennifer Brady og Alex De Minaur på Pro-touren. Skoen er lett på foten og perfekt for den offensive spilleren som løper mye på banen, fra grunnlinjen til nettet og på kryss og tvers i høyt tempo.

Speed FF 2 er spekket med moderne sko-teknologi, bl.a noe Asics kaller Dynawrap, som er deres eget snøresystem som bidrar til sentrere skoen i midten på foten. Flytefoam er navnet på skummet som sørger for komfort.

Twisstruss-designet er utarbeidet spesielt for bevegelser spilleren gjør på tennisbanen og sørger for at skoen ikke vrenger seg når under kjappe og brå vendinger.

Vår vurdering: Lett og komfortabel sko som kan brukes i de fleste sport-sammenhenger. Kanskje er det bevisstheten om all teknologien som ligger tettpakket rundt føttene som får en til å føle seg litt ekstra profesjonell når man har skoene på, men dersom det er med på å øke selvtilliten, så er det uansett en stor bonus – noe Tennis Norges statistikk-ekspert kunne bekrefte etter førstegangsbruk.

Asics Solution Speed FF 2

Asics Gel Resolution 8 – passer den defensive spilleren

Denne skoen er utviklet i samarbeid med Gael Monfils og passer best til spilleren som trives nede ved grunnlinjen og jobber fra side til side. Grunnen til det er at skoen sitter mer stabilt på midten av foten.

Med stabilitet kommer tyngde og Resolution 8 sitter derfor hakket tyngre på foten enn Solution FF 2. Denne skoen trengte litt mer tid på å ‘bli varm’ og etter en halvtimes bruk var vår tester meget fornøyd.

I tillegg til Dynawrap snøresytemet som beskrevet ovenfor i Solution, kommer Resolution 8 med en ny teknologisk innovasjon; Dynawall. Uten å synke inn i kompliserte tekniske beskrivelser er det en enhet som sitter under midtsålen og sørger for at stabiliteten ikke kommer på bekostning av fleksibilitet.

Yttersålen kommer også med et nytt mønster, som ifølge produsentens Institutt for for Sports Science produser 7.2% mer dynamisk bremsekraft enn forgjengeren, Resolution 7.

Kort oppsummert: Resolution 8 er også en høyteknologisk sko med masse fine navn og beskrivelser, men til syvende og sist gjør den jobben den er skapt for – en solid, stabil sko som er ekstra passende for grunnspilleren.

Det skal poengteres at alle høyteknologiske egenskaper til Asics skoene er myntet mest på de profesjonelle som opererer i et konkurransemiljø der hver eneste lille margin skal optimaliseres.

For vanlige dødelige mennesker som har tennis som en hobby eller som en sosial aktivitet, vil disse marginene ikke være utslagsgivende, men komforten er uansett en stor faktor.

Asics Gel Resolution 8 – Sunrise Edition

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv