Casper Ruud er videre til runde tre i Australian Open. Foto: Shutterstock

Slo amerikaner og satte ny rekord

av | 11 februar, 2021 | Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Casper Ruud fikk en slurvete start mot Tommy Paul i runde to av Australian Open, men så våknet tenniskometen fra Snarøya.

Casper Ruud – Tommy Paul: 3-1 (3-6, 6-2, 6-4, 7-5)

Nordmannen var ikke helt påskrudd i starten av kampen, gjorde en del slurve-feil og ble brutt allerede i åpnings-gamet. Slurvingen fortsatte og toppet seg med en dobbel-feil på sett-ball. 1-0 til amerikaneren.

På det tidspunktet så det mørkt ut – men så våknet Ruud.

Fra 0-1 til 3-1

Det ble slutt på slurvet og nå var det Ruuds tur til å bryte motstanderen i det første gamet. Nordmannen var tilbake slik vi har blitt vandt til å se han: Første-serven satt, returspillet fungerte – godt hjulpet av en sterk forehand som gav amerikaneren mye problemer.

Ruud brøt amerikaneren en gang til, gikk opp til 4-1, holdt samtlige av sine egne serve-game og kunne til slutt serve inn det andre settet 6-2. Dermed var stillingen 1-1.

I det tredje settet jevnet spillet seg ut og Ruud måtte jobbe hardere for poengene. På 4-4 brøt Ruud og gikk opp til 5-4. Nordmannen gjorde ingen feil og servet inn det tredje settet til 6-4. Ruud hadde nå snudd 0-1 til 2-1.

Det jevne spillet fortsatte i det fjerde settet. Etter et servebrudd i hver retning, fikk Ruud på nytt overtaket da han brøt på stillingen 5-5. På 6-5 kunne nordmannen serve inn kampen – og Snarøya-mannen gjorde igjen ingen feil når det gjaldt som mest.

Norges tennis-komet snudde 0-1 til 3-1 og er videre til runde tre av Australian Open.

Tommy Paul. Foto: Shutterstock.

Forrige gang Ruud møtte Tommy Paul var i French Open – det ble en jo-jo kamp som Ruud til slutt vant i fem sett.

Ny rekord

For første gang i sin karriere er Ruud kommet til tredje runde i Australian Open. I runde tre venter vinneren av oppgjøret mellom Radu Albot (AT 85) og Christopher O’Connell (ATP 121). Den kampen spilles senere på torsdag.

Ruud vil uansett være favoritt og med ny seier på lørdag vil han tangere faren Christian sitt beste Grand Slam resultat, som kom i nettopp Australia i 1997.

Kort pause

Nordmannen får bare et par timers hvile etter dagens kamp før han skal i aksjon igjen – denne gang i doubles sammen med sin serbiske makker Miomir Kecmanovic. Den norsk-serbiske duoen møter 13.seedete Oliver Marach/Robin Haase. Kampen forventes å starte rundt kl 08:00 norsk tid.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Busta vant Andalucia Open

Busta vant Andalucia Open

Første seed og hjemmefavoritt Pablo Carreno Busta stod alene igjen på grusen i Marbella – se hvem andre som tok titler denne uken.

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv