Casper Ruud vant den mentale styrkeprøven i fem sett. Foto: Shutterstock.

Vant jojo-kamp i Paris

av | 30 september, 2020 | Aktuelt

Casper Ruud slo amerikaner i fem sett i French Open.

Casper Ruud – Tommy Paul: 3-2 (6-1, 1-6, 6-3, 1-6, 6-3)

Onsdag kveld ble Casper Ruud klar for runde tre i French Open etter en jojo-kamp mot Tommy Paul (ATP 58).

Frem og tilbake

Det første settet ble en Ruud-fest der nordmannen var nær å vinne samtlige games før amerikaneren unngikk en ‘smultring’ på tampen – og Ruud kunne serve inn 6-1.

Kampbildet ble snudd på hodet i det andre settet hvor Tommy Paul hevet nivået sitt samtidig som Ruud slet med egen serve. Ruud ble brutt to ganger før det var hans til å unngå ‘smultringen’ – altså en 0 på scoretavla. Snarøya-mannens kroppsspråk bar preg av at kampbildet var snudd på hodet da amerikaneren servet inn det andre settet 6-1.

På 1-1 jevnet spillet seg ut i det tredje settet. Ruud fikk forbedret serven sin og ble nok en gang skarp i returspillet. Nordmannen brøt til 5-3 og fulgte opp med å serve inn det tredje settet til 6-3.

Tommy Paul (ATP 58) presset Ruud til fem sett i Paris. Foto: Shutterstock.

Ruud ledet 2-1 i sett og hadde momentumet inn i det fjerde settet, men kampen svinget nok en gang tilbake til motstanderen som på ny overtok kontrollen. Amerikaneren kopierte det andre settet og brøt Ruud to ganger før han servet inn til 6-1.

Dermed gikk kampen til et avgjørende femte sett hvor Ruud nok en gang ble den beste spilleren utpå banen. Nordmannen hadde flere muligheter til å bryte før han endelig fikk inn et avgjørende brudd opp til 5-3.

Ruud misbrukte fire matchballer før han kunne serve inn det avgjørende settet til 6-3 og kampen 3-2 med settsifre 6-1, 1-6, 6-3, 1-6, 6-3.

– For en sliteseier, kommenterte Eirik Fure som fulgte kampen for Eurosport.

Møter Prinsen

Seieren betyr at Casper Ruud møter Dominic Thiem i neste runde. Prinsen av Grus som Thiem kalles etter å ha tapt finalen i Paris til Rafael Nadal de to siste årene – hadde ingen problemer i sin kamp på onsdag hvor han slo Jack Sock i strake sett.

Kampen mellom Casper Ruud og Dominic Thiem går på fredag.

Prinsen av Grus – Dominic Thiem venter på Ruud i neste runde. Foto: Shutterstock.

Norsk supertorsdag i Paris

På torsdag skal både Casper Ruud og Ulrikke Eikeri spille første runde i double. Ulrikke Eikeri og hennes spanske makker Aliona Bolsova møter det tiende seedete makkerparet Hayley Carter og Luisa Stefani. Den kampen starter kl 11.

Et par timer senere skal Ruud og hans serbiske kompis Miomir Kecmanovic spille mot John Peers og Michael Venus. Det australsk-new zealandske makkerparet er seedet 11 i Paris.

Det betyr at en norsk kvinne og en norsk herre skal i aksjon på hovedtablået på samme dag i French Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv