Naomi Osaka slo Serena Williams i semifinalen. Foto: Shutterstock.

Australian Open: Klart for kvinnefinale

av | 18 februar, 2021 - 11:42 | Aktuelt, Australian Open, Internasjonalt

Og på herresiden venter Novak Djokovic på sin finale-motstander.

Begge kvinne-semifinalene ble spilt på torsdag – den ene mellom to superstjerner og den andre mellom to mer ukjente spillere.

Blockbusteren var oppgjøret mellom Serena Williams, veteranen og den regjerende dronningen av tennis – mot Naomi Osaka, den unge hot-shotten fra Japan som allerede har vunnet tre Grand Slam titler.

Helt siden den famøse US Open finalen i 2018 hvor Osaka slo Williams og vant sitt første Grand Slam, er det alltid stor spenning knyttet til et oppgjør de to imellom. Williams har vunnet Australian Open syv ganger, mens den 16 år yngre Osaka vant i 2019.

Selv om Williams kom best i gang i torsdagens semifinale, var det Osaka som styrte spillet og slo veteranen i strake sett; 6-3, 6-4.

I finalen møter Osaka en annen amerikaner; Jennifer Brady, rangert nummer 24 i verden. Amerikaneren er i sin første Grand Slam finale i karrieren etter hun slo Karolina Muchova fra Tsjekkia i torsdagen semifinale.

Finalen spilles på lørdag.

Slutt på russisk himmelferd

Det ble også spilt en semifinale på herresiden – Novak Djokovic mot den ukjente Aslan Karatsev. Som nummer 114. i verden måtte russiske Karatsev kvalifisere seg inn i årets Australian Open, noe han gjorde og fikk delta i sin første Grand Slam noensinne.

Russeren har de siste ukene sjokkert tennisverdenen med å slå ut spillere som Diego Schwartzman, Felix Auger-Aliassime og Grigor Dimitrov, og tatt seg helt til semifinalen, hvor nummer en i verden og vinner av åtte Australian Open titler, Novak Djokovic, ventet på torsdag.

Himmelferden til russeren krasjlandet i strake sett mot den serbiske Kongen av Melbourne. Aslan Karatsev rakk likevel å bli historisk. Han ble den første herre i Open æraen til å nå en semifinale i sin Grand Slam debut.

I tillegg klatret 27 åringen fra å være nummer 114 i verden til å etablere seg godt innenfor Topp 50.

I finalen møter Djokovic vinneren av fredagens semifinale mellom Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ny seier i Madrid

Ny seier i Madrid

Casper Ruud vant komfortabelt over Yoshihito Nishioka i andre runde av Madrid Open – møter Stefanos Tsitsipas i neste.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv