Casper Ruud var på lørdag i sin andre semifinale på to uker. Foto: Shutterstock.

Slått av russisk kanon

av | 26 september, 2020 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud tapte semifinalen mot Andrey Rublev i Hamburg.
Casper Ruud – Andrey Rublev: 0-2 (4-6, 2-6)

21 åringen fra Snarøya møtte lørdag formiddag russiske Andrey Rublev (ATP 14) i semifinalen av ATP 500 grus-turneringen Hamburg Open.

Kampen var en ‘battle of the forehands’ da begge spillerne har en forehand i toppklassen på ATP touren.

Rublev-show

Nordmannen hang på i det første settet, men havnet etter hvert bakpå da Rublev brøt i nordmannens andre serve-game og gikk opp til 2-1. Ruud hentet seg tilbake i settet med et serve-brudd til 3-3, men kunne ikke stoppe en russer som var hakket dødeligere på hovedbanen i Hamburg foran 2300 tilskuere.

Rublev brøt en gang til og uten flere servebrudd i settet kunne russeren serve inn til 6-4.

Det andre settet ble et Rublev-show uten at nordmannen spilte dårlig – den russiske kanonen var bare bedre. To ganger brøt han Ruuds serve før nordmannen stjal et tilbake til 1-3. Håpet om en snuoperasjon forsvant da Rublev fikk inn et nytt servebrudd før han kunne serve inn settet 6-2 og kampen 2-0 med settsifre 6-4, 6-2.

Russeren var full av lovord om nordmannen i takketalen etter kampen:

– Han har et høyt nivå nå. Jeg ønsker han lykke til i Roland Garros.

Andrey Rublev var best i Hamburg. Foto: Shutterstock.

Topp 25

Casper Ruud har iløpet av 2020 sesongen og spesielt de siste to uker på ATP touren etablert seg som en toppspiller og en klar semifinale-kandidat i de største turneringene på grusen.

Semifinalen i Hamburg var Ruud sin andre på to uker. Klimaxet kom i forrige uke da nordmannen fikk sin første Topp 10 seier i Roma mot Matteo Berrettini – en seier som sørget at Ruud fikk møte verdensener Novak Djokovic før første gang, og det i en semifinale av en Masters 1000 turnering.

For innsatsen sin i Hamburg får Ruud 180 ranking poeng, noe som tar han til nummer 25 på rankinglistene i neste offisielle oppdatering. Nordmannen får også rundt en halv million kroner i premiepenger i Hamburg – noe som er en 40% reduksjon fra fjoråret.

På søndag starter French Open i Paris. Den første runden spilles over tre dager og det kan forventes at Ruuds innsats i Hamburg sørger for at han spiller sin kamp på mandag eller tirsdag. I første runde møter han Yuichi Sugita (ATP 93) fra Japan. EN eventuell andre runde vil stå mellom vinneren av Tommy Paul og James Duckworth før sannsynligvis Prinsen av Grus og fersk US Open vinner Dominic Thiem (ATP 3) venter.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv