Casper Ruud er klar for kvartfinalen i Hamburg Open etter han slo Fabio Fognini i runde to. Foto: Eurosport,Wikipedia.

Formsterk Ruud slo ny toppspiller

av | 24 september, 2020 - 17:59 | Casper Ruud, Norsk

For andre gang i år slo Casper Ruud den italienske toppspilleren Fabio Fognini da han torsdag kveld vant kampen i Hamburg i strake sett.
Casper Ruud – Fabio Fognini: 2-0 (6-3, 6-3)

Italieneren er en liten storhet på grusen og er til tider uslåelig på banen. Ifjor vant han sin første Masters i Monte Carlo etter han bl.a slo ut Nadal i semifinalen. Ruud sin hardcourt-seier over Fognini under ATP Cup i Perth i januar var ikke nødvendigvis retningsførende før torsdagens kamp i Hamburg da Fognini var uttalt misfornøyd med i det hele tatt å stille i ATP Cup av familiære årsaker.

I Hamburg hadde italieneren derimot full fokus og leverte et solid spill i det første settet hvor spillerne holdt hverandre på avstand med solid serving. På 4-3 brøt Ruud italieneren og kunne plutselig serve inn det første settet til 6-3.

Den gode vendingen på slutten av det første settet ble toneangivende i det andre settet hvor Ruud tok full kontroll fra starten. Nordmannen brøt nummer 15 i verden to ganger helt perfekt og ledet hele 4-0 etter bunnsolid spill på et nivå vi har blitt vant med i 2020 sesongen.

Fognini brøt tilbake til 2-4, men lå fortsatt et brudd bak. Da italieneren skulle serve på 3-5 for å holde seg inne i kampen, ble Ruud igjen for sterk og brøt Fognini på ny til 6-3. Dermed vant han kampen i strake sett med settsifre 6-3. 6-3.

Team Ruud: Marcel Da Cruz og Pedro Clar følger Casper Ruud i Hamburg. Foto: Eurosport.

I kvartfinalen på fredag møter han Ugo Humbert (ATP 41), franskmannen som slo Ruud i Auckland i januar. Kampen starter sannsynligvis nærmere kl 16 på fredag, avhengig av tidligere resultater.

Kollisjonskurs med Dominic Thiem

Under Ruud kampen kom trekningen til årets French Open som starter på søndag. Nordmannen møter Yuichi Sugita (ATP 93) fra Japan i første runde. Hans første møte med en annen seedet spiller ligger an til å bli Dominic Thiem i tredje runde.

Torsdagens seier i Hamburg betyr at Ruud fortsetter å klatre til nye høyder på rankinglistene.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv