Casper Ruud avanserte til runde to av ATP 500 turneringen Hamburg Open. Foto: Shuttertsock.

Enkelt videre i Hamburg

av | 23 september, 2020 - 10:22 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud vant det første settet etter brytefest - så trakk motstanderen seg.
Casper Ruud – Benoit Paire: 1-0 (6-4, 2-0 retired)

To hviledager etter den sensasjonelle semifinalen mot Novak Djokovic i Roma, var Casper Ruud onsdag formiddag igjen klar for kamp i første runde av ATP 500 grusturneringen Hamburg Open.

Motstanderen var Benoit Paire fra Frankrike. På papiret var franskmannen favoritt med sin verdensranking på 25 mot Ruud på 30, men nordmannens fenomenale grussesong – fremhevet av hans ferske resultater fra Roma – gjorde Ruud til favoritt på oddsen.

Korona-komplikasjoner

Det ble en rotete start i Hamburg for begge spillerne som brøt hverandre i tur og orden før Ruud i motsetning til Benoit Paire fikk stabilisert spillet sitt. Nordmannen brøt franskmannen for tredje gang og sikret seg det første settet 6-4.

Benoit Paire ble sendt hjem fra US Open pga et kontroversielt covid-19 test-resultat. I Hamburg var prøven først positiv, før den ble negativ. Foto: Shuttertsock.

Etter å ha vunnet begge games i det andre settet kastet franskmannen inn årene etter det som tilsynelatende var helseplager og takket for kampen etter 48 minutters spill.

Etter kampen kom det frem at franskmannen angivelig skal ha testet positivt for Covid-19 to ganger før en tredje prøve kom med negativt resultat. Viruset ser dermed ut til å fortsette å være en plage for Paire som dagen før US Open startet ble kastet ut av turneringen i New York etter å ha testet positivt. Dager etterpå kom det frem at det var usikkerhet knyttet til test-resultatet av prøven.

Ny italiensk toppspiller

Casper Ruud fikk dermed en enkel start på Hamburg hvor han i neste runde møter Fabio Fognini (ATP 15). Ruud og Fognini møttes i ATP Cup i Perth i januar, den kampen endte med Ruud seier og Fognini var helt frem til forrige uke den høyeste rangerte spiller Ruud noengang hadde slått. En annen italiener, nummer åtte i verden Matteo Berrettini overtok rollen som Ruuds største skalp etter kvartfinalen av forrige ukes Roma Masters.

Ruud er nødt til å vinne neste runde dersom han skal få plusspoeng for innsatsen i Hamburg. Ifjor tapte han runde to for Andrey Rublev.

Fabio Fognini (ATP 15) vant sin første Masters tittel i fjor i Monte Carlo. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv