Del to av Lexus Grand Prix Summer Tour spilles i Larvik og Stavern.

Sterk deltakelse i Larvik og Stavern Grand Prix

av | 11 juli, 2020 - 20:29 | Norsk

Spiller-tablået i del to av Grand Prix Summer Tour minnet om et Norgesmesterskap.

Runde to av turneringsserien Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour spilles denne helgen i Larvik og Stavern Tennisklubb. Første runde av serien ble spilt i Holmenkollen for to uker siden hvor turneringens to første seed Malene Helgø og Viktor Durasovic vant tittelen.

Lexus Grand Prix Summer Tour er den største turnering-serien noensinne under Grand Prix paraplyen og kommer med en garantert premiepott på over 200.000 kroner.

På torsdag gikk startskuddet i Larvik og Stavern Tennisklubb som består av to tennisanlegg med totalt 12 tennis-baner fordelt på inne og ute baner. Kvalifiseringsturneringen ble spilt i Larvik mens hovedturneringen pågår ved klubbens anlegg i Stavern.

Kvalifiserings-vinnerne til Lexus Grand Prix Summer Tour i Larvik og Stavern var Lene Mari Hovda, Emile Elde, Mirza Koristovic, Markus Sørensen, Kristoffer Ståhlbrand og Jon Karlstad.

De beste er fortsatt med

Semifinalistene: Fra venstre: Herman Høyeraal, Viktor Durasovic, Rhana-Roop Bhullar, Simen Bratholm, Malene Helgø, Astrid Olsen, Hedda Gurholt og Lillian Gabrielsen. Foto: Norwegian Open.

I hovedturneringen var det på samme måte som i Holmenkollen en sterk deltaker-liste og spille-tablået kunne minne om et Norgesmesterskap.

I hovedturneringen som startet på lørdag bestod tablåene av 16 herrer og 8 kvinner – og når grusen fikk lagt seg etter en lang dag med mange tenniskamper var søndagens semifinaler klare.

I herreklassen avanserte de fire beste:

  • Viktor Durasovic (1) – Simen Sunde Bratholm (4)
  • Herman Hagen Høyeraal (2) – Rhana-Roop Singh Bhullar (3)

På kvinnesiden finner vi også flere gjengangere:

  • Malene Helgø (1) – Hedda Gurholt
  • Astrid Wanja Brune Olsen (2) – Lillian Alexandra Gabrielsen

Semifinalene starter på søndag klokken 10 og finalene fra kl 13. Facebook-siden til Larvik og Stavern Tennisklubb har streamet direkte fra turneringen og det antas at det vil være tilfelle på søndag.

Double-grenen ble ferdigspilt på lørdag hvor makkerparene Viktor Durasovic/Rhana-Roop Singh Bhullar og Emely Fredrikke Kahrs/Emma Cecilie Sørensen stod igjen som vinnere.

Hovedsponsor for Grand Prix Summer Tour Henrik Baumann i Lexus (t.v) og turneringdirektør Anders Borg i Northern Vision. Foto: Norges Tennisforbund.

Gutta på tur

Noen som fikk ekstra stort utbytte av turneringen var de tre kompisene Fredrik Foss, Severin Risan og Elyad Oshnavie som kombinerer en to ukers seiltur langs kysten med spill i Grand Prix.

Trioen av tennis-spillere ankret opp i Stavern og deltok i kvalifiseringen hvor to av dem – Fredrik Foss og Severin Risa møtte hverandre i første runde. Et tredje setts tie-break måtte til for å skille de to kompisene før Foss gikk seirende ut.

Foss tapte deretter runde to mot første seed Mirza Koristovic.

Tredjemann Elyad Oshnavie vant sin første kamp, men tapte i runde to mot Kristoffer Ståhlbrand.

Det er ikke kjent om seilasen fortsetter til Sandefjord hvor tredje og siste del av Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour starter førstkommende torsdag den 16.juli.

Gutta boys på tur: De tre kompisene Fredrik Foss, Severin Risan og Elyad Oshnavie kombinerer seilferie med tennisspill. Foto: Norwegian Open.

Historisk sidenote: Anders Järryd spilte i Larvik i 1980

Til Østlands-Posten sier turneringsdirektør Anders Borg i Northern Vision at den svenske legenden Anders Järryd spilte tennis i Larvik i 1980.

I skyggen av sine landsmenn Björn Borg, Mats Wilander og Stefan Edberg var Anders Järryd også en svensk tennis-storhet. Mannen fra Lidköping ble på sitt beste nummer fem i verden (1985) og vant 8 ATP-titler. Sitt beste resultat i en Grand Slam var semifinale i Wimbledon i 1985 hvor han tapte mot Boris Becker som til slutt løftet trofeet etter å ha slått Kevin Curren i finalen.

Tittelen var Boris Beckers første av tre på gresset i Wimbledon, men historien kunne ha vært annerledes etter at Anders Järryd vant det første settet av semifinalen.

Det var derimot i double at Järryd skrev størst historie. Her gjennomførte han en Career Grand Slam, som vil si at han vant alle de fire Grand Slam i løpet av karrieren. Til sammen vant han åtte Grand Slam i double og ble nummer en i verden.

Verdensmester: Anders Järryd ble nummer fem i verden i single og nådde helt til topps i double. Foto: Wikipedia

Se stort bildelgalleri fra Lexus Norwegian Open Summer Tour i Larvik og Stavern:

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv