Den norske grussesongen starter neste uke

av | 11 juni, 2020 - 16:29 | Norsk

Økning i premiepenger gjør Grand Prix Summer Tour mer lukrativ for kampsultne tennisspillere.

I mai annonserte arrangør Northern Vision en turnerings-serie som fikk navnet Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour. Serien består av tre turneringer som skal spilles i Holmenkollen 18-21 juni, Stavern 9-12 Juli og i Sandefjord 16-19 Juli.

Tilsammen tilbyr turneringene over 200.000 kroner i premiepenger.

Lexus er hovedsponsor for Grand Prix Summer Tour

– En perfekt anledning

Turneringsdirektør og initiativtaker Anders Borg i Northern Vision tror turneringene vil appellere til mange:

– For de etablerte spillerne er det en fin anledning til å trene intensivt noen uker og samtidig tjene penger. For college-spillere, juniorer og andre som er up-and-coming så er det en perfekt anledning til å skaffe seg UTR-ranking, noe som igjen er alfa omega i forhold til å skaffe seg stipendiater og lignende, sier Borg til Tennis Norge.

UTR-rankingen brukes som grunnlag for seeding i Grand Prix Summer Tour.

– For de unge spillerne som trenger UTR-ranking så er det en fordel å spille mot bedre spillere.

Les mer om UTR på Norges Tennisforbund sine sider.

Bonus

Anders Borg og Northern Vision har i tillegg krydret premiepotten med en bonus på 25.000 kroner hver til den kvinne og herrespilleren som gjør det best over alle tre turneringene.

Arrangøren understreker at alle turneringene vil følge gjeldene korona-regler som ved oppstart torsdag 18.juni betyr at inntil 200 mennesker kan være inne på området samtidig.

Mens internasjonale turneringer er suspendert frem til 1.august, er det nå åpnet for nasjonale turneringer. Utenlandske spillere kan også komme til å delta avhengig av det enkelte lands regelverk.

I mangel av de store internasjonale turneringene i sommer kan Grand Prix Summer Tour komme til å bli vist på norsk TV uten at dette er bekreftet.

Lexus vil heve nivået til norsk tennis

Torsdag 18. juni braker det altså løs i Holmenkollen før turen går videre til Stavern og konkluderes i Sandefjord den 16-19. juli. Med godt vær i sikte er det duket for noen herlige uker med sol, tennis og publikum.

Samarbeidet med hovedsponsor Lexus har vært utslagsgivende for at Grand Prix Summer Tour kunne bli en realitet.

– Vi i Lexus er glade i tennis. Dette bekrefter vi med det samarbeidet vi har hatt med Northern Vision i lengre tid, sier Henrik Baumann, en av Norges største Lexus-forhandlere.

– Når Anders kom med ideen om en nasjonal tennis-serie som en følge av at våre beste spillere ikke får konkurrert pga korona, så syntes jeg det var en kjempegod ide.

– Lexus tror dette kan være starten på noe som etablerer seg på den norske terminlisten og vi vil være med på å høyne nivået på norsk tennis.

Påmelding til turneringene kan gjøres i Tournament Software via Norges Tennisforbund sine sider.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv