Boris Becker fikk en spesiell avskjed med Wimbledon. Foto: Shutterstock.

Fra Centre Court til bøttekottet – Boris Beckers siste døgn som tennisspiller

av | 10 mai, 2020 - 17:39 | Historier, Internasjonalt

På gresset var han best i verden - på livets asfalt famlet han i blinde.

Den 25. juni 1999 må ha vært en følelsesladet dag for 31 år gamle Boris Becker.

I forkant av årets Wimbledon hadde tennis-legenden fra Tyskland med det karakteristiske oransje håret annonsert at dette ble hans siste turnering i karrièren.

14 år tidligere – på samme gressmatte hadde tyskeren sjokkert en hel verden da han som en useedet 17-åring kom fra ingenting og vant den mest prestisjefulle tennisturneringen i verden. Seieren ble startskuddet på en eventyrlig karrière som gjorde han til verdensener og etterhvert en legende. Til sammen vant han 49 titler, deriblant tre i Wimbledon og totalt seks Grand Slams.

Men nå var det slutt. Etter å ha tapt fjerde runde i strake sett til Pat Rafter fra Australia, vendte Boris Becker ryggen til Centre Court – tennisens Mekka – og spaserte av banen akkompagnert av lyden fra publikum som tok farvel til en legende.

Den skjebnesvangre kvelden

Men dagen var langtifra over for Boris Becker.

Tilbake på hotellrommet, med sine tre tidligere Wimbledon-triumfer i minne – knakk han sammen i gråt og var ifølge selvbiografien ‘Stay A Moment Longer’ – trøstesløs.

Løsningen ble å komme seg ut og ta noen pils med venner, noe hans høygravide kone Barbara Feltus motsatte seg. Hun var syv måneder på vei med deres andre sønn og kunne ikke forstå at hun ikke lenger var Boris sin førsteprioritet.

– Bare en gang til med gutta Barbara, bare en gang til for å si farvel – så er det kun deg, bønnfalt Becker.

En krangel utartet seg – Barbara fikk det for seg at fødselen startet og ble hastesendt til sykehuset. Boris ba henne ringe dersom fødselen faktisk var på vei – og stakk på byen med kompisene.


Mars 2000: Boris Becker, kona Barabara Feltus og sønnen Noah på kinopremière. På dette tidspunktet skal affæren fortsatt ha vært ukjent for kona og omverdenen.

Bøttekottet

Kort tid etter ankom tyskeren det fasjonable utestedet Nobu i London. Der ble Becker kjapt oppmerksom på en vakker kvinne som stirret på han.

– Hun så direkte på meg med et jegers blikk som sa ‘DEG vil jeg ha’, skrev Becker i den samme biografien.

– Så var hun der igjen, hun passerte meg to ganger til med det samme blikket. Litt senere forlot hun bordet sitt og gikk til toalettet. Jeg fulgte etter.

– Fem minutter med småsnakk og deretter rett til nærmeste avkrok (som var et bøttekott, red)- og så rett på sak.

Den målbevisste kvinnen var Angela Ermakowa, en russisk modell og servitrise.

Etter den kjappe hyrdestunden forlot russeren baren, Becker drakk opp ølen sin og hastet tilbake til hotelrommet der det ble klart at konas fødsels-smerter var falsk alarm.

Nobu, London; Åsted for skandalen

Kjære Herr Becker

Morgenen etter forlot Becker og hans kone Barbara England. Tyskeren tenkte ikke mer på affæren i bøttekottet før hans assistent i München året etterpå overrakte han en fax.

«Kjære Herr Becker. Vi møttes i Nobu i London. Resultatet av det møtet er nå åtte måneder gammelt.» – Angela Ermakowa.

– Jeg følte grunnen under mine føtter gikk i oppløsning (Becker).

Tyskeren fløy i all hemmelighet tilbake til London for å prøve å forhandle med sin one-night-stand som truet med å offentliggjøre utroskapet dersom han ikke tok ansvar. Becker på sin side følte seg utpresset og leide privatetterforskere for å spane på den russiske modellen.

Oppgjørets time

Imellomtiden kom datteren Anna til verden og før en DNA-test senere bekreftet farskapet – kastet Becker kortene og innrømmet alt til sin kone.

– Jeg følte skam. Hvordan skulle jeg forklare dette til min kone og min sønn Noah?

Fru Becker – Barbara Feltus – var på sin side ‘overasket’, men ‘ikke hysterisk’ da Boris innrømmet alt til henne. Boris ville forstå om hun forlot han, men håpet de fortsatt kunne være sammen.

Barbara brukte to dager til å tenke før hun sa: – Jeg vet ikke hvordan, men vi skal komme oss gjennom dette.

Boris var lettet.

Men byrden ble etterhvert for stor å bære for Fru Becker, og paret skilte lag noen år senere. Skilsmissen til Barbara og fars-bidraget til Angela beløp seg til 200 millioner kroner.

– De dyreste fem sekundene i mitt liv, har Boris Becker senere uttalt om affæren i bøttekottet.


Fra Instagram: Anna Ermakowa

I morens fotspor

Datteren ble døpt Anna Ermakowa og Becker fikk omsider sett sin datter da hun ble to år gammel.

I 2007 gikk Becker rettens vei for å overta foreldreretten. Becker var forferdet over måten Angela behandlet datteren på, og anklaget Annas mor for å prøve å oppdra en kjendis. Anna ble angivelig nektet mat av moren fordi hun skulle bli modell.

– Hun trenger å spise skikkelig. Det gjør vondt langt inn i sjelen når jeg ser henne opptre på TV som en liten dukke, uttalte Becker dengang.

Rettsaken endte i delt omsorgsrett og Becker fikk etterhvert normalisert forholdet til Annas mor.

Den dag i dag sier Boris at han er glad for fadesen i bøttekottet fordi det gav han datteren Anna som han har et godt forhold til.

Anna Ermakowa er i dag 20 år gammel, bosatt i London og tok opp yrke etter sin mor som modell.Tennis Norge har tidligere skrevet om Boris Beckers økonomiske kollaps. Les mer her.

Kilder Daily Mail, The Guardian, The Age, Wikipedia, Instagram.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Slo tidenes beste

Slo tidenes beste

Casper Ruud slo verdensener Novak Djokovic – klar for finale i Monte Carlo.

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv