Finaletap mot brasiliansk tenåring

av | 1 mars, 2020 | Casper Ruud

Casper Ruud var favoritt i forkant av finalen i Chile Open, men ble slått av tenåringen Thiago Wild.

Casper Ruud – Thiago Seyboth Wild: 1-2 (5-7, 6-4, 3-6)

Søndagens finalemotstander i Chile Open – 19-år gamle Thiago Seyboth Wild – kom inn i ATP 250-grusturneringen i Santiago som wildcard med en verdensranking på 182.

Det gjorde brasilianeren til en ung, ukjent og anonym spiller. Til tross for en beskjeden ranking hadde Thiago Wild likevel tatt seg til en finale i en ATP-turnering og kunne potensielt være livsfarlig. Det fikk Casper Ruud smertelig erfare på søndag.

Etter en nervøs start hvor han slet med å finne rytmen, våknet den brasilianske tenåringen etterhvert opp. Med en lik spillestil som motstander Ruud – vant han til slutt kampen 2-1 og fornektet Casper Ruud sin andre ATP-tittel.

Ekko fra Argentina

Forløpet til finalen i Santiago gjenspeilte på mange måter hendelsesforløpet i Buenos Aires to uker tidligere hvor turneringens storfavoritt og hjemmehåp Diego Schwartzman måtte trekke seg i semifinalen og banet vei for lucky looseren Pedro Sousa.

På den andre siden av spilletablået slo Casper Ruud omsider den spanske grusspesialisten Albert Ramos-Vinolas i semifinalen på lørdag etter å ha tapt alle fire tidligere møter mot spanjolen.

Som i Argentina Open to uker tidligere måtte Ruud innfinne seg i å være storfavoritt i finalen i Chile Open. 21-åringen fra Snarøya var seedet nummer to og kom med en verdensranking på 38. Den 19 år gamle brasilianeren kom inn i turneringen som wildcard og var rangert som nummer 182 i verden.

Rotete start

Kampen startet med at Ruud brøt serven til brasilianeren og fikk en drømmestart på finalen. 19-år gamle wild var smånervøs i sin første ATP-finale og gjorde flere slurvefeil, men Ruud utlignet styrkeforholdet med å serve svakere enn normalt – og Wild brøt umiddelbart tilbake til 1-1.

Begge spillerne slet med å finne rytmen og brøt hverandre på rekke og rad. Etterhvert fikk begge spillerne stabilisert seg og holdt egne servegame. Fra å jobbe seg tilbake fra 0-30 i de første serve-games fikk Ruud etterhvert orden på sine første-server og servet sikkert inn til 4-4.

Men da Ruud skulle serve inn til et avgjørende tiebreak på 5-6 i det første settet rotet han det til for seg og gav to sett-baller til brasilianeren som kun trengte det ene for å snappe til seg det første settet 7-5.

Ruud kommer tilbake

Mens det første settet inneholdt fem serve-brudd, endte det andre settet opp med kun ett eneste. Etter at begge spillerne hadde tviholdt på egne server, var det Ruud som fikk settets eneste break-point – og nordmannen lot seg ikke be to ganger – og brøt opp til 5-4.

Denne gang var det Ruud sin tur til å snappe seieren på tampen av settet – og Snarøya-gutten servet inn settet til 6-4.

Winner Wildcard Wild

Dermed gikk kampen til et avgjørende tredje sett. Dessverre fikk ikke Ruud en boost fra å ha vunnet det andre settet. Istedenfor var det Wild som tok kommandoen og brøt Ruud tidlig i det tredje settet.

Ruud fikk aldri komme skikkelig til og brasilianeren tviholdt på egne servegame. Tiden løp ifra nordmannen og Wild kunne til slutt serve inn det tredje settet til 6-3.

Finaletapet var et faktum for Ruud som måtte se den brasilianske tenåringen kopiere sin egen bragd for to uker siden i Buenos Aires da han vant sin første ATP-tittel.

Mens Ruud trengte to forsøk, holdt det med ett for Wild, som i en alder av 19 år ble den yngste brasilianer til å vinne en ATP-tittel.

Blir nummer 36

Finaletapet betyr at Ruud mottar 150 nye ATP-poeng. Etter at 90 poeng fra fjorårets uke blir trukket ifra, vil Casper Ruud offisielt bli rangert som nummer 36 i verden når listene oppdateres på mandag. For innsatsen i Santiago mottar nordmannen ca en halv million kroner i premiepenger.

Chile Open markerer slutten på den sør-amerikanske grussesongen. Etter ATP tar en pause den kommende uken – er Ruud sin neste ATP-turnering Indian Welles, en Masters 1000 turnering i California som spilles på hardcourt.

Sunshine Double

Sammen med Masters-turneringen i Miami den påfølgende uken utgjør Indian Welles det som kalles The Sunshine Double. Unikt for disse to Masters 1000-turneringene er at de består av totalt syv runder inkludert finalen – det samme antall runder som i en Grand Slam. En av forskjellene, bortsett fra at det fortsatt er tre -og ikke fem sett – er at de 32 seedete spillerne mottar ‘bye’ og slipper å spille første runde.

Som nummer 36 i verden kan Ruud bli blant de 32 seedete spillerne dersom minimum fire høyere rangerte spillere ikke deltar i Indian Welles. Fra før vet vi at Roger Federer er ute etter en kneoperasjon. Da gjenstår det tre før Ruud får en komfortabel start på The Sunshine Double.

Oslo først

Men først skal det spilles Davis Cup i neste uke. For Casper Ruud betyr det at han flyr tilbake til Norge og slår seg sammen med det norske Davis Cup-teamet hvor de sammen tar imot Barabados på Oslo Tennisarena den kommende uken.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tapte for Prinsen

Tapte for Prinsen

Tross tap – Casper Ruud beviste at han kan spille jevnt mot de aller beste.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv