Ny tittel i sikte

av | 29 februar, 2020 - 23:04 | Casper Ruud

Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen Chile Open og fikk endelig sin revansje mot Albert Ramos-Vinolas.

Casper Ruud – Albert Ramos-Vinolas: 2-0 (7–6(7–5), 6-2)

I forkant av lørdagens semifinale mot Albert Ramos-Vinolas (ATP 45) i grusturneringen Chile Open hadde Casper Ruud tapt samtlige tidligere oppgjør mot den spanske grusspesialisten.

Albert Ramos-Vinolas

Spanjolen har blant annet sendt Ruud ut av Roland Garros, fornektet nordmannen en finaleplass i Kitzbühel og blokkert hans sjanse til å kvalifisere seg til Masters-turneringen i Madrid. Alle tapene har medført at Ramos-Vinolas har blitt en liten verkebyll for Ruud.

Men nordmannen har de siste årene utviklet en perfekt kur mot plagsomme motstandere; en solid serve og en dødelig forehand.

Høy temperatur på og utenfor banen

Ruud startet marginalt bedre enn Vinolas og presset frem to bruddmuligheter på 2-1, godt hjulpet av spanjolens mange upressede feil, men klarte ikke å ta sjansene til et tidlig brudd.

Samtidig holdt Ruud spanjolen på avstand og nektet å innvilge han breakballer. Istedenfor var det Ruud som fikk tre nye breakballer på 5-4. Denne gang var breakballene også settballer for Ruud.

Med sol og 30 grader på nærmere 1000 meters høyde i Santiago, steg temperaturen ytterligere da begge spillerne småkranglet med dommeren etter noen sene utfordringer fra motstanderen på de viktige settballene.

En småfrustrert Ruud måtte innse at alle tre setballene gikk feil vei og spillet fortsatte til tiebreak. Etter mange minibreak begge veier kom Ruud ut på topp og vant tiebreaket 7-5.

Selv om det første settet var jevnt og presset frem litt ukarakteristisk frustrasjon fra Ruud, var det nordmannen som fortjent vant etter at han totalt hadde fem bruddmuligheter og spanjolen ingen.

Frustrert Ramos-Vinolas

I det andre settet kom omsider kampens første ordinære servebrudd da Ruud brøt spanjolens serve og gikk opp til 3-2.

Med ett sett og et brudd bak, nektet 32 år gamle Vinolas å gi opp. Han hevet nivået sitt, men Ruud svarte på alt som kom hans vei. Spanjolen ble mer og mer fortvilet og skrek av frustrasjon i retning Andesfjellene som utgjorde bakteppet for kampen.

Ruud brøt spanjolen nok en gang og gikk opp til 5-2 med mulighet til å serve inn kampen og en plass i finalen. Ruud gjorde ingen feil og servet inn kampen med sifrene 7–6(7–5), 6-2.

Gode vilkår for ny tittel

Turneringens toppseed, storfavoritt og hjemmehåp Christian Garin måtte avbryte fredagens semifinale mot det brasilianske wildcardet Thiago Wild (ATP 182) etter å ha pådratt seg en skade i den venstre foten.

Det vil si at søndagens finalemotstander blir vinneren av oppgjøret mellom wildcardet Wild og kvalifisering-spilleren Renzo Olivio (ATP 297) fra Argentina.

Chile Open følger dermed i samme fordelaktige spor for nordmannen som turneringen i Buenos Aires for to uker siden hvor turneringens storfavoritt Diego Schwartzman måtte trekke seg i semifinalen og Ruud endte opp med å få en småskadet Lucky Looser (Pedro Sousa) i finalen.

Kan bryte Topp 30

Dersom Ruud vinner søndagens finale og sikrer seg karrierens andre ATP-tittel, kun to uker etter at den første var et faktum, vil han bli nummer 28 når rankinglistene oppdateres på mandag.

Nordmannen må uansett akseptere å være storfavoritt da både Wild og Olivio har status som Challenger-spillere og kom inn i turneringen henholdsvis som wildcard og gjennom kvalifisering-spill.

Som i Buenos Aires slipper også Ruud å møte en finalemotstander som har hjemme-publikumet utelukkende på sin side da motstanderen vil være argentinsk eller brasiliansk.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Kort opphold i Ohio

Kort opphold i Ohio

Casper Ruud tapte sin første kamp i Cincinnati Masters, mot kvalifiseringsspilleren Max Purcell.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv