Davis Cup: Norge leder 2-0 etter første dag

av | 6 mars, 2020 | Davis Cup

Viktor Durasovic og Casper Ruud vant hver sin kamp i oppgjøret mot Barbados.
  • Viktor Durasovic – Darian King: 2-0 (6-4, 6-2)
  • Casper Ruud – Haydn Lewis: 2-0 (6-2, 6-2)

Denne helgen spiller Norge Davis Cup mot Barbados i Oslo Tennisarena på Hasle. Davis Cup er en årlig landslags-turnering for herrer hvor landene, fordelt i grupper – møter hverandre i rene knockout-oppgjør for å avansere videre på veien til sluttspillet i november.

Race to Spain

For 2020-året har Davis Cup fjernet de tidligere regionale gruppene og delt alle deltakerland inn i to hovedgrupper. I motsetning til før, har ikke landets Davis Cup ranking lenger betydning for hvilken gruppe landet havner i. Norge og Barbados tilhører Gruppe 1 og helgens oppgjør står om videre avansement på veien til Davis Cup-sluttspillet i november.

Regjerende Davis Cup-mester er Spania etter at Rafael Nadal ledet laget sitt til Spanias sjette tittel på hjemmebane i fjor. Også årets Davis Cup-finalespill i november vil foregå i Madrid.

Spillformatet er best av fem kamper. Etter at både Viktor Durasovic og Casper Ruud vant sine kamper på fredag, leder Norge 2-0 og kan avgjøre oppgjøret allerede i den første kampen på lørdag.

Durasovic fant rytmen

Fredagens første kamp var mellom Viktor Durasovic (ATP 337) og Barbados sin beste spiller – Darian King – ranket som nummer 263 i verden, men som har vært helt oppe på nummer 106 for tre år siden.

Etter en litt nervøs start fra begge spillerne med to servebrudd i hver retning – var det Durasovic som fikk stabilisert spillet inn i sin rytme og tok det første settet 6-4.

I det andre settet ble Durasovic overlegen. Bortsett fra å bli brutt blankt i åpnings-gamet, var det nordmannen som dikterte spillet, vant de neste fire games på rad og fulgte opp med den gode flyten han fikk på slutten av det første settet.

Det andre settet tok han til slutt 6-2 og Norge gikk opp i en tidlig 1-0 ledelse.

Topp 40 vs. ingen ranking

I neste kamp skulle Norges beste spiller møte Barbados sin nest beste spiller.

Barbados hadde kun en spiller i troppen sin med en aktiv ATP-ranking og det var Durasovic sin motstander i den første kampen – Darian King.

Dermed ble Haydn Lewis valgt som lagets andremann. 34-åringen hadde tilbake i 2008 en besteranking som nummer 583 i verden, men spiller ikke tilsynelatende lenger profesjonelt.

Mot nummer 36 i verden – Casper Ruud – gikk det som det måtte – den ferske ATP-tittelvinneren hadde ingen problemer med å vinne kampen 6-2, 6-2.

Det norske laget består av Casper Ruud, Viktor Durasovic, Lukas Lilleengen, Herman Høyeraal og Leyton Rivera. Kaptein er Anders Håseth.

På lørdag gjenopptar lagene kampen om avansementet videre i Davis Cup. Kl 14:00 skal det spilles en double-kamp og dersom Norge vinner den, så er seieren unnagjort med 3-0.

Dersom Barbados vinner double-kampen og går til 2-1 sammenlagt, skal Casper Ruud spille mot Barbados sin beste spiller – Darian King. Dersom Ruud teoretisk sett skulle tape mot King, vil hele oppgjøret avgjøres med Viktor Durasovic vs. Haydn Lewis.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv