Davis Cup: Neste mostander trekkes fredag den 13

av | 10 mars, 2020 | Davis Cup

To landslags-oppgjør står mellom Norge og en plass i neste års VM-sluttspill. På fredag får vi vite hvem den første motstanderen blir.

Norge var heldig med forrige trekning i Davis Cup da Barbados ble valgt. Miniputt-staten har mindre enn tre hundre tusen innbyggere og ingen høyt rangerte spillere.

Neste motstander i kvalifiseringen til VM trekkes førstkommende fredag og blir et av følgende land: Belgia, Argentina, Japan, Nederland, Chile, India, Uzbekistan, Brasil, Sør-Korea, Portugal, Bosnia og Hercegovina eller Israel.

Sportsjournalist i Sunnmøreposten og tennisekspert Odd-Sølve Grannes har en klar ønskekandidat:

– Israel er drømmemotstanderen her. Deres best rangerte spiller per dags dato, Dudi Sela, er utenfor topp 200. Neste mann er utenfor topp 350. Dette bør være grei skuring for Casper Ruud, mens Viktor Durasovic har en god mulighet til å slå begge to.

Ruud kan revansjere faren

Hvem blir verst å møte for Norge?

– Belgia må for all del unngås. Stiller David Goffin får Norge det tøft uansett. Viktor Durasovic vil nok ikke ha en sjanse mot Goffin, mens Ruud også vil slite med å knekke Goffin, særlig om det blir på feil underlag. Belgia har riktig nok et stort sprang ned til toeren sin, akkurat som Norge, men flere av Belgias spillere bak Goffin kan hamle opp med Durasovic.

Dersom Norge trekker Belgia vil Casper Ruud få en sjanse til å revansjere faren -og Norges tap for Belgia i Davis Cup i 1995. Til tross for at Christian Ruud dengang var rangert i nærheten av karrièrens bestenotering på 39 – kunne han ikke forhindre at Norge til slutt tapte 0-5 til Belgia.

Uavhengig av hvem neste motstander blir så skal Norge spille på bortebane. Oppgjøret blir best av fem kamper og skal spilles 18. og 19. september.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv