Norge slo Barbados i Davis Cup

av | 7 mars, 2020 - 15:49 | Davis Cup

Casper Ruud og Viktor Durasovic sørget for en komfortabel 3-0 seier i VM-kvalifiseringen mot Barbados.
  • Ruud/Durasovic – Lewis/Marshall: 2-0 (6-3, 6-2)
  • Viktor Durasovic – Darian King: 2-0 (6-4, 6-2)
  • Casper Ruud – Haydn Lewis: 2-0 (6-2, 6-2)

Helgens oppgjør mellom Norge og Barbados i Oslo Tennisarena stod om videre avansement i turneringen Davis Cup som best kan beskrives som VM i tennis for herrer.

På veien til selve VM, eller Davis Cup-sluttspillet skal det spilles flere kvalifiserings-kamper og helgens oppgjør mot Barbados var et rent knockout-oppgjør på veien mot sluttspillet.

Spillformatet var best av fem kamper og Norge ledet 2-0 etter at både Casper Ruud og Viktor Durasovic vant sine kamper på fredag.

Oppgjøret fortsatte på lørdag og den tredje kampen var i double. Norge stilte med Casper Ruud og Viktor Durasovic i sitt lag mens Barbados hadde byttet ut sin beste spiller Darian King med 17-åringen Kaipo Marshall. I tillegg hadde de Haydn Marshall, som ble slått av Casper Ruud på fredag.

Den norske superduoen Ruud/Durasovic var aldri truet under kampen og smålekte seg frem til en 6-3, 6-2 seier i løpet av 70 minutter.

Dermed ledet Norge 3-0 og med et ‘best-av-fem-kamper’-format ble ledelsen konvertert til seier.

Davis Cup tildeler ikke individuelle ATP-poeng slik som ATP Cup i Perth gjorde og hvor alle kampene ble spilt selv om lag-seieren var avgjort. Davis Cup har likevel anledning til å la de ‘resterende’ kampene bli spilt uten at de har formell betydning.

Norge må nå vinne to oppgjør til i Davis Cup for å kvalifisere til VM – eller Davis Cup-sluttspillet.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Team Ruud nominert til 3 av 5 ATP priser

Team Ruud nominert til 3 av 5 ATP priser

Den fantastiske 2021 sesongen til Casper Ruud blir anerkjent av herrenes hovedorganisasjon, ATP, som nominerer far og sønn Ruud til beste utøver i tre kategorier.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv