Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud fortsetter storspillet i Argentina – kan passere farens rekord

Casper Ruud til semifinalen av Argentina Open etter å ha slått nummer 23 i verden i strake sett.

Casper Ruud og Dusan Lajovic, hans serbiske motstander i fredagens kvartfinale i Argentina Open hadde en ting felles da de entret grusbanen; begge er på sin høyeste ranking noensinne. Ruud som nummer 45 og Lajovic som nummer 23 i verden.

ATP Cup mester

Serberen har derimot en meritt på CV’en sin som Ruud mangler; en ATP-tittel. Den kom i fjor under Kroatia Open, en ATP 250-turnering på grus.

I tillegg var Dusan Lajovic med i den serbiske troppen som vant innvielse-turneringen ATP Cup i januar til tross for at Lajovic tapte sin finalekamp mot Roberto Bautista-Agut. Seieren ble sikret etter at Novak Djokovic først vant det påfølgende oppgjøret mot Rafael Nadal og at Serbia deretter vant den avgjørende double-kampen.

Å vinne ATP Cup teller ikke som en individuell ATP-tittel ettersom det er en lag og nasjons-turnering. Men spillerne får likevel ATP poeng for sine seire. Antall poeng de får avhenger av motstanderens ranking. Dusan Lajovic fikk 265 ATP-poeng for sin innsats.

På grusen i Buenos Aires var Lajovic tredje seedet og sto over første runde. I runde to slo han en kvalifisering-spiller.

Fire set-baller

Mulig serberen hadde undervurdert Ruud sin intensitet eller hatt for lett innkjøring til turneringen for nordmannen startet best med å bryte serven til Lajovic på første forsøk og ledet tidlig 3-0.

Serberen skjerpet seg, brøt tilbake og vant de neste tre gamene til å utjevne til 3-3.

Spillerne fulgte hverandre tett og da Lajovic skulle serve inn til et tiebreak på 5-6 jobbet Ruud seg frem til til hele fire break -og setballer. Etter tre mislykkete forsøk, slo nordmannen til på det fjerde forsøket og brøt på tampen og snappet til seg det første settet 7-5.

Ettersom Ruud brøt i siste gamet av første sett, startet han å serve i det andre settet. Han holdt egen serve, brøt serberen på nytt og holdt igjen. Dermed fikk han samme start også i det andre settet med en 3-0 ledelse.

Men nordmannen fortsatte storspillet og serberen ble mer og mer frustrert utpå banen i det han oppgitt måtte se Ruud bryte han for tredje gang på rad. 4-0 ble raskt 5-0 da Ruud spilte bunnsolid, gjorde få feil og servet i øverste klasse.

Serberen fikk en liten trøst da han holdt sitt siste servegame, men kunne ikke forhindre at nordmannen servet inn settet og seieren med sifrene 7-5, 6-1.

Dermed hadde nordmannen i løpet av halvannen time slått nummer 23 i verden i en kvartfinale i strake sett.

Kan skrive historie

Etterhvert som Casper Ruud i turbofart har klatret på rankingen det siste året, har spenningen og spørsmålet rundt når han skulle passere faren sin rekord på 39, i stadig større grad gjort seg gjeldene.

Med fredagens kvartfinale-seier mot Dusan Lajovic i Argentina Open er nordmannen foreløpig sikret 90 ATP-poeng og kan ende uken med å tangere eller passere far Christian Ruud sin norgesrekord som nummer 39 i verden.

I semifinalen møter Ruud vinneren av oppgjøret mellom andre seed Guido Pella og Juan Londero, begge fra Argentina.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.