Serbia vant ATP Cup

av | 12 januar, 2020 - 15:15 | Internasjonalt

Novak Djokovic i hovedrollen og Nadal på sidelinjen da Serbia slo Spania 2-1 i finalen i ATP Cup.

Etter at Spania og Serbia begge vant sine semifinaler 3-0 på lørdag, var det søndag morgen klart for finale i første utgaven av ATP Cup i Ken Rosewall Arena i Sydney.

Finalen bestod som hvert eneste oppgjør i ATP Cup av to single og en double-kamp. I første kamp slo Roberto Bautista-Agut serbiske Dusan Lajovic 7-5,6-1.

Nadal vs. Djokovic

På stillingen 1-0 til Spania var verdenstoer Novak Djokovic nødt til å slå verdensener Rafael Nadal i neste kamp for å holde Serbia inne i oppgjøret.

Kampen ble en thriller mellom de to beste tennisspillerne i verden. Djokovic angrep Nadals serve knallhardt gjennom kampen og nøytraliserte til tider spanjolen som spilte bra, men likevel et stykke fra sitt toppnivå.

Ken Rosewall Arena har vært stappfullt av serbere gjennom hele uken og gitt Team Serbia en uttalt følelse av å spille på hjemmebane. Med høy jubel og serbiske flagg i overtall vant Djokovic kampen i to sett (6–2, 7–6(7–4)) og sørget for at finalen skulle bli avgjort i den påfølgende double-kampen.

Team Spania valgte å sette Nadal på benken og lot Feliciano Lopez spille sammen med Pablo Carreno-Busta. Fra Team Serbia kom Viktor Troicki innpå for å spille sammen med Novak Djokovic.

Serbia, anført av Djokovic var det beste laget og en oppgitt Nadal kunne fra sidelinjen konstatere at Serbia vant ATP Cup etter å ha vunnet double-kampen 6-3,6-4.

Dermed klarte ikke Spania å følge opp Davis Cup-triumfen i fjor hvor de vant Spanias sjette Davis Cup tittel. Serbia vant Davis Cup siste gang i 2010.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv