Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Lover å donere hele premiesummen om han vinner Australian Open

Alexander Zverev står ved sitt løfte: - Det er mennesker som faktisk trenger pengene.

Tennis-Norge har tidligere rapportert om tennis-stjernene som donerer millioner av kroner til gjenoppbyggingsarbeidet etter brannene som har herjet Australia de siste månedene.

Nå kan denne potten bli betydelig større.

Etter at verdens syvende beste herrespiller Alexander Zverev vant første runde av Australian Open kom han med et løfte om å donere hele premiesummen på over 25 million kroner til brannene i Australia – i det tilfelle at han skulle gå hele veien og vinne turneringen.

Løftet den gang vakte begrenset oppsikt da tyskeren aldri hadde kommet lengre enn til runde fire i en Grand Slam. 10 dager senere er tyskeren overraskende i sin første Grand Slam-semifinale hvor han møter Dominic Thiem for å kjempe om en plass i finalen mot Novak Djokovic.

Etter at Zverev slo Stan Wawrinka i kvartfinalen gjentok han løftet foran reportere i Melbourne:

«Foreldrene mine vokste opp i Sovjetunionen hvor min far som profesjonell tennisspiller tjente penger i utlandet, men måtte levere det tilbake når han returnerte. Siden de aldri hadde penger skulle man kanskje tro at jeg ville beholde alt for meg selv, men foreldrene mine sa alltid at penger er noe som skal brukes til forandring i verden, til noe bra og ikke bli stående ubrukt på konto»

«Selvfølgelig, dersom jeg vinner fire millioner (australske dollar) så er det mye penger for meg. Jeg er ikke Roger (Federer) eller LeBron James. Samtidig så vet jeg at det er mennesker i dette landet som har mistet sine hjem og faktisk trenger pengene»

Kilder: Fox Sports Asia

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.