Ruuds revansje over Carreno Busta

av | 30 juli, 2019 - 15:20 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo spanske Pablo Carreno Busta i Generali Open i Kitzbühel.

Nordmannen har møtt spanjolen en gang tidligere da Ruud sensasjonelt tok seg til semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio i 2017. Ruud hadde dengang matchball i det andre settet mot Carreno Busta, men spanjolen snudde kampen og avsluttet Ruuds eventyrlige uke. Derfor smakte nok seieren på tirsdag ekstra godt for nordmannen.

Pablo Carreno Busta klatret 12 plasser på verdensrankingen denne uken etter å ha kommet til semifinalen i Hamburg i forrige uke. Spanjolen har vært så høyt ranket som nummer 10 i verden i 2017 uten å tatt noen titler av betydning. Den høye rankingen han oppnådde i 2017 førte til at han fikk spille ATP Finals i London som erstatter for Rafael Nadal.

På tirsdag demonstrerte Casper Ruud at fortidens ranking har liten betydning da en eldre og moden utgave av Ruud slo ut spanjolen i tre sett.

Kampen startet utmerket for Ruud som kun avså et game til spanjolen i det første settet og brukte kun 24 minutter på å vinne 6-1.

I det andre settet våknet spanjolen og det ble spennende da begge spillerne avverget 4 og 5 break-baller hver og holdt. Men Busta fikk kampens eneste brudd mot Casper og holdt ut det andre settet som han tok 6-3.

I det avgjørende settet satte Ruud sitt stempel på kampen med et dominerende spill. Han servet bra, svarte på alt, brøt spanjolen to ganger og servet inn kampen med sifrene 6-1, 3-6, 6-1.

I neste runde venter tyske Matthias Bachinger (ATP 125). Kvalifisierings-spilleren slo mandag overraskende ut fjorårets vinner Martin Klizan i en kamp som varte i over tre timer og inneholdt tre tie-breaks.

Oppgjøret mellom Ruud og Bachinger spilles på onsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv