Casper Ruud tapte i Tyskland

av | 11 juli, 2019 - 20:02 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud klarte ikke å ta sin fjerde strake seier over Thiago Monteiro.

Nordmannen tok en sterk seier i andre runde over Yannick Hanfmann og en grei seier over Daniel Altmaier i tredje runde i Challenger-turneringen i Braunschweig.

I kvartfinalen var Ruud også favoritt, naturlig nok som førsteseedet på grus i en Challenger-turnering. Unggutten møtte i tillegg en spiller han har slått tre ganger tidligere, i 2017, 2018 og 2019. Monteiro er nummer 113 i verden og har vunnet en Challenger-turnering i år. I mai kvalifiserte han seg til Roland Garros.

Mot Ruud var det Monteiro som startet best og brøt Ruud til 1-2. Ruud hadde to breakballer i to ulike game utover i settet, men klarte ikke å unytte dem og tapte 4-6.

I det andre settet var det Ruud som kom best i gang. Snarøya-spilleren brøt til 4-2 etter at begge hadde servet solid i innlendingen av settet. Da våknet derimot Monteiro og brøt tilbake. På 5-5 lyktes brasilianeren nok en gang med å bryte. Ruud havnet under 0-40 og avverget to gameballer, før han satte en forehand utenfor banen.

Dermed fikk Monteiro serve for kampen på 6-5, men klarte ikke å holde hodet kaldt. Ruud spilte seg til breakball, og den brasilianske motstanderen sendte en enkel ball altfor langt. Settet endte i tiebreak.

Der fikk Ruud en god start og så ut til å gire opp. Han tok ledelsen 2-0, men rotet begge poeng på sin serve nummer to og tre, og Monteiro hadde kommandoen. Ruud spilte seg til settball, men gjorde en upresset feil framme med nettet. Det holdt liv i settet. Heller ikke Monteiro spilte feilfritt, og Ruud fikk en ny settball. Denne gangen utnyttet han den, og tok settet 9-7 i tiebreak.

I det avgjørende settet startet Monteiro best og brøt umiddelbart, men Ruud brøt tilbake med en gang, og det stod 2-2. Nordmannen trøblet på egen serve igjen etterpå, og Monteiro tok ledelsen 4-2. Da hadde Ruud en breakball, men Monteiro reddet seg inn på deuce. På en avgjørende serve mente Ruud ballen var ut, men dommeren var uenig og ga Monteiro poeng, til Ruuds store frustrasjon. Monteiro satte deretter gameball, og det stod 5-2. Ruud spilte et godt servegame etterpå, men Monteiro holdt serve på 5-3 og vant settet 6-3.

Både Ruud og Monteiro spilte gode kamper og ga hverandre tøff motstand. Torsdag var bare brasilianeren hakket bedre etter to timer og 54 minutters spill.

I neste uke venter ATP 250-turneringen i Båstad for Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv