Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Norge har mål om å rykke opp: – Har et luksusproblem

Det norske Fed Cup-laget må kjempe for å rykke opp.

Den vanskeligste kampen Norge står overfor er oppgjøret mot Montenegro. De har nemlig den best rangerte spilleren i gruppe tre, Danka Kovinic, nummer 160 i verden, som tidligere har vært ranket på 46.-plass på sitt høyeste. Norges spillere, Ulrikke Eikeri, Melanie Stokke, Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen, skal derimot være bedre enn resten av Montenegros spillere.

– Har du en veldig god spiller kan det være nok, sier landslagstrener og Norges Fed Cup-kaptein, Jørgen Vestli til Tennis-Norge.

Norge møtte også Montenegro i gruppe tre i 2016. Da vant Norge 2-1 etter seier i andre singlekamp og i tre sett i double. Kovinic vant sin kamp.

– Hadde det vært fire singlekamper hadde vi vært storfavoritter. I år har de en toer som er litt bedre enn i fjor, og en god collegespiller som treer. Det er ikke overraskende om det er doublekampen som blir avgjørende, sier Vestli.

– Ikke bestemt
Grunnet at et lag nylig trakk seg fra spill i Fed Cup-gruppa, møter Norge bare Armenia og Montenegro før en avgjørende playoffkamp mot vinneren i den andre gruppa, som trolig blir Egypt.

– Armenia blir trolig første kamp, og da vil vi kanskje bruke den til å spille inn et toppet lag. Vi skulle gjerne hatt flere kamper. Vi har et luksusproblem, sier Vestli.

Foreløpig er Vestli litt usikker på oppsettet av laget. Det er fortsatt full kamp om plassene på laget torsdag, fredag og lørdag.

– Ulrikke blir nok eneren og har også vist god doubleform nylig. Melanie er på vei tilbake i form, Malene har nettopp vist god form og Astrid synes jeg ser bedre ut enn på lenge. Melanie og Ulrikke vant doublen mot Montenegro i 2016, mens Astrid og Malene har vunnet EM U18 i double. Jeg har ikke bestemt meg enda, dagsform spiller en rolle også, forklarer Vestli.

Opprykk
Selv om Montenegro kan stikke kjepper i hjulene for opprykket, er det ingen tvil om at opprykk er målet. Nivået på gruppe tre er mildt sagt ymse.

– Det er voldsomt nivåforskjell. Det er alltid tre til fire sterke lag, og blant resten er det mye svakt, sier Vestli og legger til:

– Det er mye mer attraktivt å spille i gruppe to. Vi holdt oss der i to år, og vi gjorde bra fra oss da vi rykket ned. Målet er å rykke opp og stabilisere oss der. Så vil det etter hvert være å rykke opp ytterligere et hakk. Gruppe to er uansett mye mer attraktivt å spille, avslutter Vestli.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788